Černicový krémový koláč fotorecept
Lesné černice vlastnoručne nazbierané, krém s kyslou smotanou, cesto hrnčekové.
Suroviny
| Hrnčekové cesto: | |
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1 a 2/3 hrnčeka |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 1/2 KL (nemusí byť) |
|
| 3 ks |
|
| 2/3 hrnčeka |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 hrnček |
|
| 2/3 hrnčeka |
|
| Smotanový krém: | |
| 400 g (Sabi) |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. v prášku (alebo Zlatý klas) |
|
| 1 bal. |
|
| čerstvé lesné |
|
| Na posypanie koláča: | |
|
|
|
| Na vymastenie a vysypanie plechu:: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravujem smotanový krém: V miske vymiešam lopatkou kyslú smotanu, cukry, vajcia, puding vanilkový v prášku. Lesné černice (čisté) nedochucujem ničím. Nechám stáť.
- 2
Cesto: Celé vajcia s cukrami vyšľahám do peny. Pridám mlieko a olej. Lopatkou po častiach primiešam polohrubú aj hladkú múku, do ktorých som pridala prášok so pečiva, štipku soli a cviklový prášok. Cesto je trochu hustejšie.
- 3
Približne dve tretiny cesta vylejem na plech 24 x 34 cm. Dno plechu som vyložila papierom na pečenie. Boky plechu som natrela tukom a posypala hrubou múkou.
- 4
Na cesto nalievam smotanový krém.
- 5
Na smotanový krém rozložím neochutené lesné černice (nevážila som ich, máme radi veľa ovocia v koláčoch)...
- 6
Navrch lesných černíc po troškách nalejem zvyšnú časť cesta.
- 7
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 - 180 stupňov cca 35 – 37 minút. Upečené cesto kontrolujem špajľou.
- 8
Vychladnutý černicový koláč posypem troškou práškového cukru. Veľmi chutný koláč, oplatí sa upiecť.
Tiež Černicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









🤗 Pozdravujem.
Dakujem za odpoved. Peknu nedelu.