
Cuketová praženica
Keď už som teda zaregistrovaná na Vareche pridám sem svoj prvý recept.

Kokosovo-hruškový koláč
Múku zmiešame so soľou, maslom, pridáme žĺtok, cukor a smotanu. Všetko dohromady spracujeme...

Rillettes
Videla som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym...

Lievance s ovsenými vločkami
Pamätám sa, keď som to prvý krát robila priateľovi, ohŕňal nad tým nos. Lievance...

Slaný koláč alebo pizza podľa mňa...
Všetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a...

Vitamínová bomba
Tento osviežujúci šalát je vhodný ako hlavné jedlo alebo príloha. Osobne si ho veľmi rada dávam...

Ovsené lievance s jablkami
Pekne nadýchané a jemné . Výborné sú ako za tepla, tak aj za studena.

Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....

Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...

Snežná fazuľa
:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa...

Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...

Tuniaková nátierka podľa Miss SR Sophie Hrivňákovej
V tomto videu sa Miss SR Sophia Hrivňáková s nami podelila nielen o recept na chutnú nátierku,...

Chrumkavé hory
Tento recept som skúšala prvýkrát, ale môžem odporučiť. Zdravá, nepresladená pochúťka.

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Sladký Trojkráľový veniec (Rosca de Reyes)
Každý rok na Troch kráľov sa schádzajú mexické rodiny aby spolu rozkrojili trojkráľový veniec, v ktorom...

Nakladaná Niva / Tatranský (Zlatý) Rival
Manželka mi kúpila za dobrú cenu Zlatý Rival. Chuť na neho mi ešte neprišila tak som...

„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....

Tvarohový baranček
Kedysi baranček nikdy nechýbal na veľkonočnom stole, mama nám ho piekla, aj keď sme už...

Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.

Pohárový perník
Tento perník robievala ešte moja babka medzi prácou na záhrade keď mala menej času. Je to...

Bazalkové kari s tofu a cícerom
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici...

Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...

Pohárový tvarohovo-ovocný dezert
Ako prvé si pripravíme želé: Do hrnca vlejeme šťavu z ovocia (ak chcete na dezert použiť ...

Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou
Teplý šalát z pečených zemiakov ochutených cesnakom, baklažánu, šťavnatej papriky a tenkých koliesok mozzarelly, ...

Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...