Foto: kukulienka71
Recept mám z kuchárskej knihy,zaujal ma mliečno-vaječnou zálievkou jabĺk.V originále sú v ceste použité mandle,ja som ich už tradične vymenila za orechy...
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
15 dkg na pečenie |
|
10 dkg |
|
2 ks |
|
5 dkg alebo orechy mleté |
|
20 dkg |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
60 dkg |
|
2 ks |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
na vymastenie |
|
Postup
-
1
maslo vymiešame s cukrom do peny.
-
2
pridáme vajcia a prešľaháme
-
3
zamiešame mleté orechy/mandle
-
4
a múku zmiešanú s mletou škoricou
-
5
Cesto dobre premiešame a necháme v chlade asi 30 minút.Menší plech(36x22) si vymastíme tukom a vysypeme múkou.Cesto natlačíme na plech tak,aby asi 1 cm prečnievalo na okraje.Pomáhame si múkou,lebo sa lepí:-)
-
6
Očistené a na tenké plátky nakrájané jablká nakladieme husto na cesto.Medzitým zapneme rúru na 220°C.
-
7
k vajciam v miske pridáme vanilkový cukor a prešľaháme ich.
-
8
Prilejeme mlieko,dobre premiešame a celé vylejeme na jablká.Plech v rukách pootáčame,aby sa nálev dostal všade rovnako.Pečieme na 220°C 20-25min.Podávať môžeme posypané práškovým cukrom alebo poliate javorovým sirupom,keďže koláč je len minimálne sladký.
mám troška iný recept, to len tak na okraj, o čo vlastne ide...:-)))). Aj ja ti prajem všetko len to naj, naj.....:-))))