Fínsky koláč

kukulienka71 - fotkaKukulienka71, Štúrovo, 30. decembra 2013 22:00
Ďalšie recepty »

Recept mám z kuchárskej knihy,zaujal ma mliečno-vaječnou zálievkou jabĺk.V originále sú v ceste použité mandle,ja som ich už tradične vymenila za orechy...

12
porcií
25+30 min
príprava
20-25 min
na 220 °C

Suroviny

15 dkg na pečenie
10 dkg
2 ks
5 dkg alebo orechy mleté
20 dkg
1 ČL
Plnka:
60 dkg
2 ks
1 dcl
1 ks
 na vymastenie

Postup prípravy

  1. 1

    maslo vymiešame s cukrom do peny.

    Fínsky koláč - obrázok 1
  2. 2

    pridáme vajcia a prešľaháme

    Fínsky koláč - obrázok 2
  3. 3

    zamiešame mleté orechy/mandle

    Fínsky koláč - obrázok 3
  4. 4

    a múku zmiešanú s mletou škoricou

    Fínsky koláč - obrázok 4
  5. 5

    Cesto dobre premiešame a necháme v chlade asi 30 minút.Menší plech(36x22) si vymastíme tukom a vysypeme múkou.Cesto natlačíme na plech tak,aby asi 1 cm prečnievalo na okraje.Pomáhame si múkou,lebo sa lepí:-)

    Fínsky koláč - obrázok 5
  6. 6

    Očistené a na tenké plátky nakrájané jablká nakladieme husto na cesto.Medzitým zapneme rúru na 220°C.

    Fínsky koláč - obrázok 6
  7. 7

    k vajciam v miske pridáme vanilkový cukor a prešľaháme ich.

    Fínsky koláč - obrázok 7
  8. 8

    Prilejeme mlieko,dobre premiešame a celé vylejeme na jablká.Plech v rukách pootáčame,aby sa nálev dostal všade rovnako.Pečieme na 220°C 20-25min.Podávať môžeme posypané práškovým cukrom alebo poliate javorovým sirupom,keďže koláč je len minimálne sladký.

    Fínsky koláč - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist