Dokonalé domáce osvieženie fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 3. mája 2012
Dokonalé domáce osvieženie (fotorecept)
Foto: rennatte

Bez konzervantov, umelých prísad, plastu a farbív,,,proste dokonalé, domáce, osviežujúce :-)

15 minút
príprava

Suroviny

150 ml
6 PL, alebo obyčajný kryštálový
1 KL
125 ml
5 ks
 alebo minerálka na doliatie




Postup

  1. 1

    Vodu, cukor a kôru necháme zovrieť a varíme na sirup aspoň 5 minút, odstavíme, necháme ochladnúť na izbovú teplotu a pridáme citrónovú šťavu

    Dokonalé domáce osvieženie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    precedíme cez sitko a nalejeme do sklenenej fľaše

    Dokonalé domáce osvieženie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do džbána nasypeme ľad, pridáme kolieska citrónov, troška sirupu, podľa chuti

    Dokonalé domáce osvieženie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dolejeme čistou vodou alebo minerálkou, takto máme vždy čerstvý a osviežujúci nápoj

    Dokonalé domáce osvieženie (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

janikbj
veď je to sirup. tie zvyknú byť s cukrom. keď sa nepáči, neskúšaj, no pre tých, čo majú sirupy radi je určite lepšie urobiť si doma namiesto kupovaného.
katarina1959
Je chuťovo veľký rozdiel medzi týmto sirupom a citronádou - voda/minerálka/, šťava z citrónu a cukor ?
katkat
ved to je sirup, to nepijes cele naraz :) podla mna dobra domaca malinovka :)
katarina1959
To je mi jasné, že je to sirup a riedi sa vodou, mňa by zaujímala chuť limonády, ak je lepšia ako citronáda tak by som ten sirup pripravila.
mamenka
Aj keď je to sirup, nemusí byť príliž sladký. Skôr môžem poradiť vždy dať polovičnú dávku cukru, alebo medu. Ja osobne si radšej vytlačím čerstvý citrón do 1 l vody. Kto nemá rád izbovú teplotu vody, môže si pridať ľad. Tento sirup má tú výhodu, že vydrží a je po ruke, ale o prísun čerstvých citrónov je nutné sa postarať.
vopice11
no to nie je osvieženie, 6 PL cukru je veľa, to je moc sladké.....:)))

hamus
Moc recepty nekomentuji,ale četla jste recept? První část se týká přípravy sirupu a druhá možnost servírování, popis je -trošku sirupu podle chuti, nechápu co je sladké? Každý si to přece doladí podle chuti
hamus
Moc recepty nekomentuji,ale četla jste recept? První část se týká přípravy sirupu a druhá možnost servírování, popis je -trošku sirupu podle chuti, nechápu co je sladké? Každý si to přece doladí podle chuti
broninka
áno, každý si dá podľa chuti, komu sa nepáči, nech neskúša. Mne sa zdá super, v niektorej kúpenej malinovke je 6 lyžíc cukru na jednu fľašu a predáva sa. Asi to má niekto rád, nie?
chariquet
dnes som vyskusala... je to fajn sirup a mam z neho super osviezujuci napoj:) Ulozene v KK
rennatte
vidim ze nazory na recept su rozne, mozno aj nepochopene,,,v podstate ide o sirup s cerstvou stavou ktora sa da uskladnit v chladnicke v podobe sirupu a kazdy si da podla chuti a priprava sirupu je jednoducha, aspon podla mna a napoj je naozaj sviezi v spojeni s cerstvym citronom a samozrejme ze kora je pred pouzitim umyta pod tecucou teplou vodou, ale kazdemu podla chuti...na zdravie!
evanaaa
Je to citrónový sirup bez chemických konzervantov, čiže lepší ako kupovaný. Aj tie sú husté len vďaka cukru, toto je koncentrát ktorý sa riedi, základ nápoja, aspoň ja to tak chápem. A všetky domáce ovocné sirupy sa robia z veľkej dávky cukru. Treba pozornejšie čítať a nie hneď kritizovať. Keby som ja mohla, hneď si ho spravím.
atlan
Prosim Vás, koľko je to 1 Kl citrónovej kôry???
rennatte
v receptoch sa pouzivaju skratky ako KL- kavova lyzicka a PL- polievkova lyzica hlavne vtedy ked ide o suroviny, ktore sa nemusia vazit a das si podla chuti, teda najprv zarovnanu lyzicku a ked sa ti zda malo este troska pridas a vo svojich poznamkach si potom doplnis ci zarovnanu alebo kopcovu :-)
nika60
Výborný sirup doma urobený na leto ako stvorený,
krissh
ukladam,a kto nema rad sladke nech si tam da sol :D
atlan
Vďaka:-) sa čudujem že ma to nenapdlo :-) už mam recept pridaný v KK
martabilly
s cukrom je to individualna zalezitost, kazdeho osobna vec a nevidim dovod preco by mal niekto hanit tento super recept...nechces cukor tak ho tam nedaj a hotovo. Kto to vyskusa pochopi...osviezujuce
askadaniela
nechce sa mi experimentovať :-) koľko citrónov treba na 125 ml citrónovej šťavy? Ďakujem za odpoveď :-)
slavnicanka
veľmi dobrý receptík,robievam aj ja-a páčil sa mi komentár od KRISSH že tí ktorí nemajú radi sladké-si tam majú dať soľ....)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia