Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami

Rastislav Krampl
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 19. apríla 2021
Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
Foto: Kerstin Reiger
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 PL
8 ks
50 ml
350 ml
2 PL
Na servírovanie:
1 PL
 (alebo grana padano)
 čerstvá (lístky)




Postup

  1. 1

    V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme soľou a pridáme pesto z medvedieho cesnaku.

  2. 2

    Necháme prevrieť asi 2–3 minúty a pridáme ešte teplé uvarené gnocchi. Spolu s omáčkou necháme riadne prevrieť a servírujeme na taniere.

  3. 3

    Dokončíme kvapkami pesta z medvedieho cesnaku, drveným čiernym korením z mlynčeka, lístkami bazalky a hoblinami parmezánu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia