Horký melón fotorecept

2010 - bez fotky2010, 25. januára 2016
Horký melón (fotorecept)
Foto: 2010

v thajsku sa hovori: sladke pre radost a horke pre zdravie. PS: ked uzivate lieky na znizenie cukru v krvi tento recept nie je Zobraziť celý popisv thajsku sa hovori: sladke pre radost a horke pre zdravie. PS: ked uzivate lieky na znizenie cukru v krvi tento recept nie je pre vas.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 horký
 (alebo bujón rozpustený vo vode)




Postup

  1. 1

    Tento kvazi melon moze byt naozaj super horky.
    1- Nekupime ozltnuty - nie je cerstvy- prezrety
    2- Tmavo zeleny je vraj viac horky ako bledo zeleny ( je mlady)
    3- Ze vraj ma mat viac vrasok

    Horký melón (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozkrojime po dlzke a vykrojime - vyskrabeme semienka a duzinu, ja som pouzil lyzicku.

    Horký melón (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrajame na platky

    Horký melón (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a teraz je treba sa zbavit horkosti. Da sa, ze vraj hodit do vriacej vody a predvarit a vodu zliat. Ja som pouzil druhu variantu kde som dal platky melona na 15 minut do slanej vody ktoru som potom zlial a melon som pod tecucou vodou oplachol od soli.

    Horký melón (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na troche oleja vo woku si oprazime cesnak, pridame nakrajane platky pocukrujeme ja som dal lyzicku cukru, poprehadzujeme- oprazime. Podlejeme trochou bujonu a chvilu podusime, ( makke ale stale chrumkave). Odlozime z woku na stranu. Da sa jest len tak ako priloha. Do woku dame lyzicu oleja zacneme robit prazenicu, pridame podusene melonove platky. Ochutime v azii je to sojovou omackou a rybacou.

Diskusia k receptu

afataga
opravim ta hned v bode 1., spravne ma byt: nekupime ziadny :-), lebo tu by si sa mohol aj na usi postavit a take cosi nekupis, mozno sa da lahko pouzit, ale v Azii, tak si to uzivaj
afataga
OK, ale zas az taky Mičurin nie som, mozno sa niekto odhodla
2010
U nas na trhu ich predavaju naplnene mletym bravcovym s mrkvou.



radost
u nás keď horké-tak palinu pravú..zemežlč..
súhlasím-sladké pre radosť..horké pre zdravie..
babav
Zaujimave, ale nedostupne . Dufam , ze si recept vlozil medzi exoticke:-).
babav
Zaujimave, ale nedostupne . Dufam , ze si recept vlozil medzi exoticke:-).
babav
Sorry za opakovanie ,vymaz si to z komentov @2010 . Rada by som ochutnala , ale aj ked u nas na trhu je vyber exotickeho ovocia a zeleniny velky, horky melon som tu este nevidela .
methi
Som myslela, ze je to skor pribuzne tekvici, kedze je to "gourd". U nas sa bud hlboko prazi alebo robi s veeela kokosom. Moj svokor hovorieval, do 40tky jedz co chces, ale po 40tke sa priprav na karelu..
1x safran
longova
Dá sa kúpiť semeno, mali sme to minulý rok vo fóliovníku...je to veľké a zaberie to dosť miesta. oberali sme na jeseň postupne keď boli oranžové a vnútri boli semená jasnej červenej farby...boli veľmi veľmi pekné ...bez preháňania takú farbu som nevidela. Sušila som ju a dávam si to občas do čaju ...je to príjemne horké
methi
Presne takto. Bol menej horky? Prazenim sa vraj horkost ciastocne odstrani tiez. Len raz som ich kupila... nikto mi to nejedol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia