Horký melón fotorecept

2010 - bez fotky2010, 25. januára 2016
Horký melón (fotorecept)
Foto: 2010

v thajsku sa hovori: sladke pre radost a horke pre zdravie. PS: ked uzivate lieky na znizenie cukru v krvi tento recept nie je pre vas.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 horký
 (alebo bujón rozpustený vo vode)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tento kvazi melon moze byt naozaj super horky.
    1- Nekupime ozltnuty - nie je cerstvy- prezrety
    2- Tmavo zeleny je vraj viac horky ako bledo zeleny ( je mlady)
    3- Ze vraj ma mat viac vrasok

    Horký melón (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozkrojime po dlzke a vykrojime - vyskrabeme semienka a duzinu, ja som pouzil lyzicku.

    Horký melón (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrajame na platky

    Horký melón (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a teraz je treba sa zbavit horkosti. Da sa, ze vraj hodit do vriacej vody a predvarit a vodu zliat. Ja som pouzil druhu variantu kde som dal platky melona na 15 minut do slanej vody ktoru som potom zlial a melon som pod tecucou vodou oplachol od soli.

    Horký melón (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na troche oleja vo woku si oprazime cesnak, pridame nakrajane platky pocukrujeme ja som dal lyzicku cukru, poprehadzujeme- oprazime. Podlejeme trochou bujonu a chvilu podusime, ( makke ale stale chrumkave). Odlozime z woku na stranu. Da sa jest len tak ako priloha. Do woku dame lyzicu oleja zacneme robit prazenicu, pridame podusene melonove platky. Ochutime v azii je to sojovou omackou a rybacou.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
opravim ta hned v bode 1., spravne ma byt: nekupime ziadny :-), lebo tu by si sa mohol aj na usi postavit a take cosi nekupis, mozno sa da lahko pouzit, ale v Azii, tak si to uzivaj
Sorry za opakovanie ,vymaz si to z komentov @2010 . Rada by som ochutnala , ale aj ked u nas na trhu je vyber exotickeho ovocia a zeleniny velky, horky melon som tu este nevidela .
Som myslela, ze je to skor pribuzne tekvici, kedze je to "gourd". U nas sa bud hlboko prazi alebo robi s veeela kokosom. Moj svokor hovorieval, do 40tky jedz co chces, ale po 40tke sa priprav na karelu..
Dá sa kúpiť semeno, mali sme to minulý rok vo fóliovníku...je to veľké a zaberie to dosť miesta. oberali sme na jeseň postupne keď boli oranžové a vnútri boli semená jasnej červenej farby...boli veľmi veľmi pekné ...bez preháňania takú farbu som nevidela. Sušila som ju a dávam si to občas do čaju ...je to príjemne horké
Presne takto. Bol menej horky? Prazenim sa vraj horkost ciastocne odstrani tiez. Len raz som ich kupila... nikto mi to nejedol.

Pridaj komentár k receptu: