Foto: eff
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Šošovicu namočíme na 15 minút a dáme variť na ďalších 15 minút, pridáme štipku soli a malú lyžičku curry korenia.
-
2
Nakrájame si bravčové mäso na malé (cca 1cm) kocky.
-
3
Mäso jemne osmažíme na cibuľke.
-
4
Nastrúhame zemiak.
-
5
Zmiešame šošovicu s mäsom, zemiakom, pridáme dve vajíčka, trochu soli a majoránku.
-
6
Zmes dáme zapiecť do rúry na 150 stupňov. Pečieme cca 30 minút.
-
7
My sme si ako prílohu zatiaľ pripravili šalátik s troškou olivového oleja a balsamico octom.
-
8
Keď je mäso so šošovicou upečené môžeme ho podávať. Chutné je posypať ho nastrúhaným parmezánom alebo pokvapkať tabascom.
-
9
Buon Apetit ;)
Diskusia k receptu