Foto: izabella929
Zajtra čakám návštevu a tak som sa po dlhšom čase rozhodla upiecť niečo sladké s nádychom leta..kúpila som broskyne, ktoré najviac z ovocia ľúbim Zobraziť celý popisZajtra čakám návštevu a tak som sa po dlhšom čase rozhodla upiecť niečo sladké s nádychom leta..kúpila som broskyne, ktoré najviac z ovocia ľúbim a tak verím, že sa všetkým bude nie len páčiť, ale aj chutiť...recept som si vymyslela sama...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 |
|
8 pl |
|
8 pl |
|
1/2 bal |
|
štipka |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
|
|
1,5 bal |
|
150 ml |
|
5 ks |
|
250 ml |
|
Na vrch: | |
300 ml |
|
2 bal |
|
1 pl |
|
Postup
-
1
Ako prvé som si urobila plnku, lebo tá musí byť v chladničke 2 hodiny..želatínu za studena som zmiešala s vodou , pokiaľ nezhustla...
-
2
šľahačku som vymiešala na tuhú hmotu...po lyžici som ju vmiešavala do želatíny..
-
3
tvaroh som zmiešala s práškovým cukrom a vanilkou a pridala som k nemu želatínovú hmotu so šľahačkou...zmiešala a dala di chladničky na 2 hod.
-
4
a teraz som začala pripravovať cesto...vajcia som rozdelila...k bielkam som pridala stipku soli a vymiešala na tvrdý sneh..k žlkom som pridala 8 lyžíc kryštálový cukor a dobre vymiešala do peny..
-
5
múku som zmiešala s práškom do pečiva a do cesta som pridávala po jednej lyžici a opatrne vmiešala...
-
6
a napokon opatrne vmiešala aj sneh z bielkov..
-
7
plech: 27x37 cm. som vyslala pečiacim papierom, cesto som rovnomerne rozložila a dala piecť do prehriatej trúby...
-
8
koláč sa piekol 20 min. na 180st. upečený som nechala vychladiť...papier som stiahla a korpus som upravila na veľkosť podnosu...
-
9
na pripravený korpus som natrela broskyňový lekvár..
-
10
na lekvár som rovnomerne rozložila tvarohovú plnku..
-
11
na tvarohovú plnku som rozložila pokrájasné broskyne...vzhľadom na to, že broskyne boli dosť tvrdé, povarila som ich pár minúť a nechala vychladiť...a takto som ich uložila
-
12
a keďže som broskyne povarila, zdali sa dosť klzké na to, aby som mohla na ne uložiť záverečnú šľahačkovú hmotu, rozhodla som sa zúžitkovať odkrojky a pomrvila som ich a dala na broskyne...trošku natiahnu šťavu z broskýň a takto som si istá, že sa mi šľahačka neskĺzne z broskyňového povrchu...takto upravený koláč som uložila do chladničky, aby sa chute spojili a plnka stuhla..
-
13
na vrch som dala vyšľahanú šľahačku s cukrom a smotafixom...a takto vyzerá v reze
-
14
a už iba ponúkam svojim hosťom aj vám a prajem dobrú chuť...
skúsim pri nejakej sviatočnej príležitosti. vďaka za recept.