Zelerovo-zemiakový šalát

lenka78 - fotkalenka78, 12. januára 2014
Zelerovo-zemiakový šalát
Foto: lenka78

Tento recept mám po mojej babke. Je ľahký na prípravu a aj na trávenie :-) Zeler ako afrodiziakum aj ako zdroj vitamínov v tomto Zobraziť celý popisTento recept mám po mojej babke. Je ľahký na prípravu a aj na trávenie :-) Zeler ako afrodiziakum aj ako zdroj vitamínov v tomto sychravom počasí.

35 minút
príprava

Suroviny

1 kg
0,25 kg
2-3 ks
3 pl
3 pl
3 pl




Postup

  1. 1

    Dáme variť zemiaky v šupke, po vychladnutí ich nakrájame na šalát.

    Zelerovo-zemiakový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme zeler a nastrúhame ho na hrubom strúhadle. Dáme ho variť do vody, ktorú potom použijeme do šalátu. Zeler musí byť ponorený, no nesmie tam byť príliš veľa vody. Keď je zeler mäkký, dáme variť na prúžky nakrájanú cibuľu. Varíme 2-3 minutky, aby bola cibuľa ešte chrumkavá, no aby nespôsobovala po konzumácii ostatným dýchavičné problémy ... :-) Pridáme soľ, korenie, bazalku. Nakoniec po odstavení z ohňa pridáme ocot a práškový cukor /podľa potreby/

    Zelerovo-zemiakový šalát - obrázok 2
  3. 3

    Všetko zmiešame v mise aj s tou ochutenou vodou a nakoniec pridáme olej. Šalát je teraz trošku vodový, no na druhý deň po vytiahnutí z chladničky sa chute krásne spoja a zemiaky prebytočnú vodu vypijú.

    Zelerovo-zemiakový šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

katka78
Veru vyskúšam, zemiaky mám rada hádam v každej podobe a zeler tiež môže byť! Vitaj na vareche :-)
kredenc
Zeler ako afrodiziakum? Hahahahaha!
On je iba močopudný!
eviana
Nuž... u niekoho je možno zeler aj močopudný :) @kredenc
Ja ten klasický zeler nemusím, zvyknem ho z taniera povyberať a dať svojmu chlapovi, presne z dôvodu, ktorý tu opisujete milá @Lenka78 , @2michal :)))
Šalátik vyzerá veľmi zaujímavo... @Lenka78 , vitaj na Varecha.sk :)
mariamka
no tie nase babky!, to je studnica mudrosti,, velmi zaujimavy salat, a ze ma taku tradiciu, zaujal ma, u nas nie je problem so zelerom, este sa nikto nestazoval :) a ta chut sladkokysla, to mame radi, dakujem za recept
denka75
Som už pár rokov na delenej strave a tento sa mi veľmi páči-ukladám..
meda
Takýto šalát robím už 40-rokov, je výborný s vyprážaným filé , s fašírkou
katka78
@Lenka78 šalát tvojej babky je výborný, dnes som ho robila ku kukuricových plackám od Izky, výborne k sebe pasujú. Ďakujem za recept! :-)
mimiza
Vyskúšala som, je veľmi chutný a veľmi jednoduchý. Ďakujem!
mijaita
Celer strouham na drobne slzicky, nevarim!!! Cibuli zaleju vrouci vodou,kdyzvychladne, promnu a pak promnu v osolenem citronu. Klasika brambory, celer, tu cibuli a majonezu. Vyborne!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia