Tento recept je v nasej rodine už dlhšiu dobu. Obľúbila si ho moja mama a teraz aj ja verím že si ho obľúbi a bude často robiť aj moja dcérka.
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
20 g |
|
3 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
1,4 kila |
|
150 g |
|
1,5 dl |
|
1 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do múky zamiešame maslo, alebo tuk , pridáme droždie zmiešané v mlieku vajíčko a 2 žĺtky , a všetko zmiesime. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 3 časti .Každú rozvaľkáme na tenko. Prvú časť cesta premiestnime váľkom na plech a potrieme tenkou vrstvou lekváru .Na ňu potom natrieme polovicu vyhladnutej orechovej plnky ktorú pripravíme takto :Dáme zovrieť vodu s cukrom ,a do nej pridáme zomleté orechy a nestrúhanú citrónovú kôru . Orechovú plnku prikryjeme druhov časťou cesta ktorú opäť natrieme lekvárom a zvyškom orechovej plnky .Prikryjeme tretou časťou cesta . Vrchnú vrstvu cesta poprepichujeme vidličkou a dáme cesto piecť do vyhriatej rúry . Upečené posypeme cukrom.
Je to vynikajuci zakusok, dlho vydrzi, lebo cokoladova poleva na vrchu ho chrani pred vysusenim.