Foto: izabella929
Toto sýte jedlo sa varilo a podávalo v čase žatvy a prác na poliach..jedlo patrí medzi lacné a jednoduché.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vzhľadom na to, že sa mi pokazil mobil, neviem dať nafotené postupy...5 zemiakov som ošúpala ,umyla a pokrájala na malé kocky.Uvarené zemiaky som zcedila a dala do veľkej misy.. zvyšok zemiakov som postrúhala na hrubšom strúhadle, pridala som vajce, soľ a hladkú múku a vypracovala som tuhšie cesto. Na lyžici masti som opražila cibuľu a pridala som sudovú kapustu.Kapustu som podusila iba asi 15 min..aby nebola celkom surová..osobitne na rajničke som roztopila masť a dala do nej pokrájanú slaninu a klobásku pokrájanú na kocky...spolu som všetko opražila.
- 2
Z radielka som do vriacej vody hádzala lyžicou väčšie halušky., ktoré keď vyplávali na povrch , vybrala som ich a dala k uvareným zemiakom. všetko som spolu zmiešala, posypala kapustou a poliala upraženou slaninkou s klobáskou...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/halusky-s-kyslu-kvasnu-kapustu-...