
Minišišky iba z troch surovín, hotové za 5 minút
Do misky som nasypala múku. Pridala som prášok do pečiva, jogurt a dobre som všetko...

Pohánková kaša
Pohánka je zdravá, okrem iných látok obsahuje napríklad rutín a tiamín. Rutín zvýši elesticitu vašich...

Pečené kuracie pečienky
Nápad piecť kuracie pečienky je následok toho, že keď sme ich tradične opekali na panvici tak...

Čokoládová pena
Čokoládová pena je na leto jednou z mojich obľúbených sladkostí. Netreba ju piecť, čiže nerobím...

Srnčie ragú - eintopf
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí...

Zapekané špagety so syrom
Tento recept som videl v TV, relácia o varení. Máme radi cestoviny, tak ich varím často. Najčastejšie...

Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...

Ryba na cesnakovo-bylinkovom masle
Filety si nakrajame na menšie kusky , ale môžete ich piect aj v celku. menšie sa...

Tvarohové lívanečky
Všechny suroviny ušleháme. Lžicí nabíráme těsto a klademe na pánev s rozehřátým olejem. Upečeme...

Jahňacina v rímskom hrnci
Jednoduché a dobré. Chce to len zohnať kvalitné mäso, pridať čerstvé bylinky, nechať odležať...

Sudová kvasená kapusta
Túto kapustu robili mojí rodičia, robím to aj ja. Hlavne to robím na jeseň z jesennej...

Svieže plnené košíčky
Piekla som ich na oslavu. U nás doma maslové krémy nie sú v kurze, kysnuté...

Záhorácky vrabec
Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu...

Sacherova torta
Čokoládu nad parou roztopíme a pridáme olej. Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky os bielkov. Žĺtky...

Toast so šunkou a syrom
Toastový chleba z oboch strán potrite tenkou vrstvou masla a položíme naň plátok šunky, syra ...

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...

Mníchovské käsespätzle
Vsetky suroviny spracujeme v miske na hladké cesto, ktoré musí byt skôr tahavej, lepivej konzistencie...

Pikantné morčacie (kuracie) soté
V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.

Rýchly cestovinový šalát
dame si varit cestoviny, kukuricu, hrasok pokrajanu salamu, uhorky a cibulku dame do jedneho vandlika premiesame....

Mexická fazuľa - hustá polievka
Ak použijeme suchú fazuľu, večer vopred si ju namočíme a následne ráno uvaríme domäkka. Vodu...

Domáca majonéza základná
U nás doma dávame prednosť čerstvým domácim výrobkom pred kupovanými. Majonézu si tiež robím sama, ...

Mliečna ryža s pudingom
Tento recept mám z netu a kedže máme velmi radi ryžu v mlieku a aj puding...

Kebab
nechutil mi kebab co robievali u nas tak sme si zacali robit z kuraciny taky nas domaci...

Hovädzí guláš Čovňomajvarechastojí a Pracovná polievka
Podľa mňa je guláš čiste improvizačné jedlo, kde nie je stanovené množstvo, typ a druh jednotlivých surovín...

Obložená misa - inšpirácia na pohostenie
Ak vám príde návšteva, posielam inšpiráciu na pohostenie

Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...

Mrkvovo orechový koláč bez múky
Vždy som sa mrkvy v koláčoch akosi bála. Nevedela som si predstaviť tú chuť, no...