Černicový zákusok fotorecept

zuzka193 - fotkazuzka193, 29. septembra 2010
Černicový zákusok (fotorecept)
Foto: zuzka193

Zákusok je bez múky, čo je veľké plus pre celiatikov a to nehovorím o výbornej chuti.

16
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
200 g
100 g
5 ks
60 g
250 g
1 PL
1 PL
Krém :
200 g
100 g
400 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po jednom zašľaháme vajcia.

    Černicový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kakao zmiešame s mletými orieškami, práškom do pečiva a kukuričným škrobom.

    Černicový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sypkú zmes postupne primiešame po lyžičkách k maslovej zmesi.

    Černicový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.

    Černicový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Černice necháme odkvapkať na sitku a potom ich spolu s práškovým cukrom vložíme do hrnca . Necháme zovrieť, varíme asi 3 minúty, potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

    Černicový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu vyšľaháme so stužovadlom dotuha.

    Černicový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do šľahačky vmiešame vychladenú černicovú zmes.

    Černicový zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém natrieme na korpus a necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny. Zákusok ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

    Černicový zákusok (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

babidka
vyzera to dobre :-) mam namrazene cernice , tak to urcite urobim .
majkas
juj cernice nemam, ale zakusok by som si hned dala. vyzera fakt mnamkovo. hadam kupim mrazene a spravime cez vikend:)
veronka8
mňammmmmmmm.......
ovocné zákusky ja môžem.........
evanaaa
Určite je dobrý, tento koláč a ešte ten šľahačkový krém, viem si predstaviť tú chuť. Černice nemám, ale mám čučoriedky, jahody a lesnú zmes, jedno z toho sa dá použiť.
teresa21
Výborný koláčik...černice, kakao a orechy su skvelou kombinaciou...odskusane :) a pochvalou celej rodiny
domci4
prečo tam ide tak veľa vajíčok? do korpusu?
domci4
prečo tam ide tak veľa vajíčok? do korpusu?
domci4
ešte jedna otázka dalo by sa to spraviť do gulatej formy?
domci4
ak idem robiť do gulatej formy mam dať cesto na polovičku?
zuzka193
@domci4 robila som to na menší plech, takže podľa mňa do tortovej formy s priemerom 24 alebo 26 cm môžeš dať celú dávku. A ak by bola potom piškóta vysoká, vyriešiš to tak, že ju prerežeš na 1/2 a dáš plnku aj medzi ne.
matased
Ďakujem veľmi za tip, zákusok je naozaj famózny, veľmi každému doporučujem...takto vyzeral v mojom prevedení...


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia