Foto: zuzka193
Zákusok je bez múky, čo je veľké plus pre celiatikov a to nehovorím o výbornej chuti.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po jednom zašľaháme vajcia.
-
2
Kakao zmiešame s mletými orieškami, práškom do pečiva a kukuričným škrobom.
-
3
Sypkú zmes postupne primiešame po lyžičkách k maslovej zmesi.
-
4
Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
-
5
Černice necháme odkvapkať na sitku a potom ich spolu s práškovým cukrom vložíme do hrnca . Necháme zovrieť, varíme asi 3 minúty, potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
-
6
Smotanu vyšľaháme so stužovadlom dotuha.
-
7
Do šľahačky vmiešame vychladenú černicovú zmes.
-
8
Krém natrieme na korpus a necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny. Zákusok ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
ovocné zákusky ja môžem.........