Foto: natascha1
Niet nad doma urobené..... a ešte k tomu z domácich surovín...
porcie
Postup
-
1
Začneme tým, že si namočíme vlašské orechy na 24 hodín do vody, ktorú občas vymeníme. Po 24 hodinách z orechov stiahneme šupku, ide to celkom ľahko. Ostanú nám len krásne chrumkavé biele orechy.
- 2
Chcela som použiť paradajkový pretlak domáci, tak som si pomohla paradajkovou šťavou, ktorej som minulé leto zavarila neúrekom. Paradajkový pretlak som pripravila redukciou paradajkovej šťavy. Varila som asi 2,5 dcl šťavy, až som mala hustý pretlak.
- 3
100 g sušených paradajok odtečených z oleja, vlašské orechy, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať a olej rozmixujeme ponorným mixérom na šktruktúru, aká sa nám pozdáva. Pridáme nastrúhaný syr parmezánového typu a paradajkový pretlak.
- 4
K pestu som urobila domáce cestoviny z 3 vajec a 300 g múky.
- 5
Uvarené cestoviny prehrejeme na panvici s kúskom masla a premiešame s PESTOM. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás sa robí červené pesto z mandlí… tak skús. Alebo z píniových.
Ďakujem za radu ☺️