Paradajkové pesto

natascha1 - fotkanatascha1, 12. februára 2014
Paradajkové pesto
Foto: natascha1

Niet nad doma urobené..... a ešte k tomu z domácich surovín...

3
porcie

Suroviny

100 g
1 hrsť
1 hrsť
2 strúčiky
60 g
1,5 dcl (alebo olivový)
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Začneme tým, že si namočíme vlašské orechy na 24 hodín do vody, ktorú občas vymeníme. Po 24 hodinách z orechov stiahneme šupku, ide to celkom ľahko. Ostanú nám len krásne chrumkavé biele orechy.

  2. 2

    Chcela som použiť paradajkový pretlak domáci, tak som si pomohla paradajkovou šťavou, ktorej som minulé leto zavarila neúrekom. Paradajkový pretlak som pripravila redukciou paradajkovej šťavy. Varila som asi 2,5 dcl šťavy, až som mala hustý pretlak.

  3. 3

    100 g sušených paradajok odtečených z oleja, vlašské orechy, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať a olej rozmixujeme ponorným mixérom na šktruktúru, aká sa nám pozdáva. Pridáme nastrúhaný syr parmezánového typu a paradajkový pretlak.

    Paradajkové pesto - obrázok 3
  4. 4

    K pestu som urobila domáce cestoviny z 3 vajec a 300 g múky.

    Paradajkové pesto - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené cestoviny prehrejeme na panvici s kúskom masla a premiešame s PESTOM. Dobrú chuť.

    Paradajkové pesto - obrázok 5

Diskusia k receptu

nazarboncuk
to je vyborne, kupované červené pesto mi nechutí, ale toto by som vyskúšala. pre istotu uložím ;)
hubata
Ja až v lete, keď budem mať prebytok paradajok, nie vo februári z konzerv.
hubata
A ešte prečo dať šupku dole z orechov keď sa nakoniec pomixujú, kvôli chuti?
caterina
super recept, pripravim tusim este tento tyzden ;) orechy bezne takto namacam na noc, chutia potom bez supky ako tie cerstve jesenne.
natascha1
@hubata určite by to šlo aj s neošúpanými orechami, ale videlo sa mi, že to takto bude chutnejšie.
eviana
Krása za 100 bodov, no dobre teda 5* :)
notakja
Dakujem za recept. Pesto mam velmi rada, niekedy vyskusam.
natascha1
Ďakujem za pochvalu, milé varecháčky. Ak sa odhodláte vyskúšať, určite neobanujete. Také malé nebíčko v papuľke.
zibizabka
je výborné, ale najväčšia chyba bola, že som spravila málo :)
eva335
waau, vyskúšala som a perfektné. Len som použila pretlak z obchodu. Skúšala som robiť svoj vlastný domáci pretlak, no veľmi sa nevydaril, odvtedy používam paradajkový pretlak od Podravky, je hustejší ako iné a chutí lepšie ako môj vlastný. Inak toto pesto je skvelé na cestoviny ako je tu v recepte, alebo ku kuraciemu masku.
cesminaz
Tak toto je presne podla mojej chuti!! Určite v najbližšej dobre vyskúšam,uz sa teším ;-)