Baranie klobásy

bobo1 - fotkabobo1, 15. apríla 2012

postup prípravy: baranie mäso zo stehna ale aj mastného pomelieme na mlynčeku na mäso použiť jemné oká do pomletej masy pridáme:mleté korenie,sladkú mletú papriku,cesnak Zobraziť celý popispostup prípravy: baranie mäso zo stehna ale aj mastného pomelieme na mlynčeku na mäso použiť jemné oká do pomletej masy pridáme:mleté korenie,sladkú mletú papriku,cesnak môžeme mlieť s mäsom,mletú červenú papriku pálivú podľa chuti.Potom všetko dobre premiešame.Plníme do baraních čriev. Tento recept mi dal môj priateľ z Alžírska vo Francúzku je veľmi rozšírený.Ja ho robím celoročne.

2h minút
príprava

Suroviny

10 kg
3 kg
200 g
100 g
0.50 g
3 hlavičky
50 m




Postup

  1. 1

    Vykostené baranie sťehno a baranie mastné pokrájame na menšie kocky

  2. 2

    Pomelieme na mlynčeku s malými očkami masu si dáme do vaničky a pridáme všetky koreniny dobre to všetko premiešame necháme asi 2 h stáť aby to dobre prešlo chuťami premyjeme črevá.

  3. 3

    Mäso vkladáme do plničky na klobásy robíme tenšie a dlhšie klobásky. podávame opečené len tak na panvici bez oleja alebo masti oni si pustia svoju masť ku tomu je veľmi dobré zemiakové pyré.

Diskusia k receptu

mamatata2
Vlani sme mali jahniatka a robili sme aj klobásky, ale netrúfli sme si na čisté baranie mäso, dali sme aj bôčik 1 : 1, inak podobne ako ty. Dobrý nápad s tými tenšími črevami, opečené môžu byť chutnejšie ako hrubé. Ale už aj tie sú zjedené.
duschko
Klobasky z baraniny som este nerobil. Zaujimavy receept. Len sa mi nepozdava mnozstvo cervenej mletej stiplavej papriky. Ukladam do MKK.
suchy725
klobásy bez použitia soli som ešte nejedol, podľa mňa budú sladké




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia