Kura na mexický spôsob fotorecept

homemadetastywithlucy - fotkahomemadetastywithlucy, 10. marca 2017

Ďalší z edície rýchlych receptov. U nás to bola rýchla jednoduchá večera.

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/2 ks
2 PL
1 PL (konzervovaná)
2 PL (konzervovaná)
300 ml
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olejovom oleji opražíme cibuľu dozlata.

    Kura na mexický spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a opekáme domäkka.

    Kura na mexický spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso hotové pridáme hrášok, kukuricu a fazuľu, zalejeme lúpanými paradajkami. Pridáme pretlačený cesnak a osolíme. Miešame a necháme prevrieť.

    Kura na mexický spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme aj chilli podľa chuti. Ja som od môjho brata dostala chilli Bhut Jolokia. Je to prášok z druhej najštipľavejšej papričky na svete. Preto stačí veľmi malé množstvo na ochutenie. Myslím, že toto množstvo ("skúmavka" má dĺžku 9 cm) mi bude stačiť na celý život :) Vy však použite také chilli, aké máte doma a použite množstvo podľa vašej chuti.

    Kura na mexický spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

    Kura na mexický spôsob (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Bhut Jolokia bola najštiplavejšia v r.2006, dávno ju prekonali ďalšie, Naga Viper, Trinidad Scorpion, Moruga, Carolina Reaper...

Pridaj komentár k receptu: