Foto: kukulienka71
Makrely máme veľmi radi. Tieto z Atlantického oceánu som piekla dnes na večeru.Pokrájala som k nim chutný chlebík, ale nebolo za potreby... pojedli sme Zobraziť celý popisMakrely máme veľmi radi. Tieto z Atlantického oceánu som piekla dnes na večeru.Pokrájala som k nim chutný chlebík, ale nebolo za potreby... pojedli sme ich len samotné, v sprievode výborného bieleho suchého vína...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúpila som mrazené makrely. Nechala som ich v chladničke rozmraziť. Poriadne som ich poumývala, nasolila zvonka-zvnútra morskou hrubozrnnou soľou a potrela tak isto citrónovou šťavou. Nakoniec som ich potrela olejom rozmiešaným s čerstvo mletým korením štyroch farieb. Takto namarinované stáli v chladničke 4 hodiny.
-
2
Večer som zapla gril, dobre som ho rozhorúčila, potrela som ho trocha olejom a ryby som na ňom z oboch strán piekla asi 7-8 minút. Niekto zvykne hlavy a plutvy odrezať, aby naňho nekukali oči, ale mne nevadia :-) Rybkám je to už úplne jedno :-) Makrely patria medzi mastné ryby, sú veľmi prospešné našemu zdraviu. Takto upečené sú vynikajúcej chuti, vôbec som necítila potrebu jesť akúkoľvek prílohu, vychutnávali sme si fantastickú chuť tejto ryby, zapíjali kvalitným suchým bielym vínkom a počúvali serenády svrčkov... májový romantický večer ako má byť! Vrele odporúčam!
-
3
Makrela patrí medzi moje obľúbené morské ryby, takto pečenú na grile som ju pripravovala prvýkrát. Má mäsko jemnej, fantastickej chuti, nie je potrebné potláčať ho mnohými koreninami, omáčkami. Veľmi chutila aj malej dcérke, ona má vo všeobecnosti rada ryby. Otecko bol dnes na rybačke, ale nič nechytil, tak sme ho prekvapili aspoň takouto večerou :-)
škoda že nie každý má tú možnosť dostať sa k čerstvým rybám, ak budeš mať tú možnosť, sprav si ich opäť.......
ak by mi niekto ponúkol vybrať si medzi jazdou vo ferrari s Björk v nočnom Monaku (aj keď som tam strávil noc a niečo vyhral v kasíne) a grilovanou rybou, bral by som tú rybu a kľudne aj sám
súhlasím s tebou, že zbytočné prílišné korenenie a omáčky prehlušia vynikajúcu chuť ryby. chválim tvoj recept a vysoko hodnotím.
www.grillstuff.com/charcoal-companion-non-stick-triple-fis...
PS: Ja pouzivam na grilovanie ryb taketo ;) :