Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...
Rybie krokety
Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...
Pralinky z domáceho marcipánu plnené kakaovým krémom
Neodolateľné kúsky z domáceho marcipánu plného mandlí.
Perník podľa Lilly
Recept overený rokmi, skúsenosťami mojej babičky, maminky, tiet a už zopár rokov aj mňa :-) pečiem ho...
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...
„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
Pórová polievka
Nikde som nevedela nájsť recept ktorý by mi úplne vyhovoval, tak som si vytvorila svoj a...
Ananásové ragú s pečenou krevetkou
Nasekaný ananás premiešame s troškou restovaných mandlí, pridáme čili a mätu.
Zeleninový prášok na ochucovanie jedál
Prírodné ochucovadlo bez chemikálií. Možno sa niekomu hodí...
Včelí koláč s tvarohom a broskyňami
Tento koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj...
Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...
Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré
Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.
Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Pražíme spolu s cibuľou asi 3...
Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom
Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty...
Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Bruschetta s medom, citrónom a ružovým korením
Nebe v hubě ... ako by povedali naši susedia v ČR. Milujem farebné jedlá aj nové kombinácie surovín....
Zaprávané kurča s hríbmi
Čisté kurča rozporciujeme a osolíme. Na rozpalenom masle opražime na tenké plátky nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu....
Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou
Vláčny, šťavnatý a sladký. Taký je náš banánový chlebík s brusnicami, v ktorom je...
Cestovinový šalát
Uvarené, vychladnuté a pokrájané makaróny dáme do misy. Papriky umyjeme, očistíme a spolu so...
Pečený figový lekvár
Recept na figový lekvár na rýchlu spotrebu pečený v rúre.