
Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom
Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www. jamieoliver. com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len...

Rybacia polievka s paprikovou penou
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky,...

Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou
V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík...

Francúzsky makový „cochon“ s polevou
Z masla a kryštálového cukru vyšľaháme penu, pridáme vajcia a vanilkový cukor. V druhej mise...

Ovocná polievočka
Tento recept je veľmi obľúbený hlavne v tomto období, kedy dozrieva veľmi veľa rôznych druhov drobného...

Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...

Tuniakový muffin
Kuskus zaparíme podľa návodu a necháme pod pokrievkou cca 10 min. Dovtedy si papriku, (alebo...

Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a...

Sterilizované párky s fazuľou
Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Kuracie stehienka s banánmi
Tak tento recept mi raz pripravila kamoška a teraz ho sama často pripravujem - je chutný, ...

Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou
Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...

Záhradníkov pstruh
Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú...

Smažený lilek s omáčkou salmorejo
Studená omáčka z rajčat s čerstvě osmaženým lilkem. Výborná chuť, skvělý předkrm

Tvarohové knedličky s višňami
Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty...

Piškótová omeleta s jahodami
Na papier na pečenie nakreslíme z rubovej strany 4 kruhy s priemerom 12 cm (obkreslíme malý tanierik...

Zelerové lievance
Primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a na drobno posekané huby. Z cesta sformujeme lievance, ...

Čokoládové plátky s penou z bielej čokolády a malinami
Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, natrieme na mastný papier a necháme vychladnúť. Z čokoládového plátu vykrojíme...