Dulové želé v čokoláde
Na dule sa už takmer zabudlo a je to veľká škoda. Hoci sa toto ovocie nedá...
Višňové Raffaello guľôčky
Čokoládovo-kokosové guľôčky plnené lyofilizovanými višňami sú bez lepku, laktózy a pridaného cukru.
Domáca parená knedľa
U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu....
Veľkonočný baranček
Neodmysliteľne patrí k najväčším sviatkom roka. Ponúkam recept na barančeka s tvarohom.
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...
Banánové raw košíčky na rýchle zjedenie
Banány ja môžem. Len nemám rada tie príliš dozreté, z tých potom vymýšľam takéto „recyklačné“...
Rybie filé v kokosovom kabátiku
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici...
Pekanové guľky
Želám nám všetkým do nového roku pokoj a radosť v našich srdciach, lásku, trpezlivosť vydržať...
„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...
Ančovičkovo-olivový koláčik
Toto je take jednoduche a dobre, ze k tomu ani netreba viac slov:)
Drožďové guličky do hovädzej alebo kačacej polievky
na troške mlieka si rozpustim drozdie, pridám strúhanku podla potreby a vajíčka. premiešam a ak treba ešte...
Paradajkové consommé s knedličkami
Na oleji urestujeme mleté hovädzie mäso, pridáme nakrájané paradajky a všetko ešte urestujeme. Zalejeme vodou, ...
Kakaový mousse zo sladkých zemiakov
Sladký zemiak ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka.
Brokolicový nákyp
Brokolicu umyjeme, očistíme, rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Potom vodu zlejeme...
Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...
Zeleninový koláč
Vhodné jedlo pri diéte. Nielen pri redukčnej, ale aj pri alergii, intolerancii, precitlivenosti...
Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...
Zapekaná plnená bageta
Chýba vám nápad na zaujímavú rýchlu večeru? Skúste zapiecť bagetu tak trochu na taliansky spôsob, naplňte...
Šalát z nových zemiačikov
Zemiaky umyjem, šupky nedám úplne preč. Šups, s nimi do osolenej vody a uvariť. Medzitým chren nastrúham...
Divadelná párty s režisérom Petrom Weincillerom
Režisér a riaditeľ divadla Teatro Colorato, Peter Weinciller, nám v tomto videu ukáže niekoľko tipov...
Perkelt z kuracích pŕs do plaviek
S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....
Dýňová polévka s jablíčky na másle a křupavým karamelem
I tahle dýňová polévka má svoje kouzlo s příchutí másla, jablíček a karamelových nití.
Jablečná pěna
Jablka seřízneme, vydlabeme, zbavíme jadřinců a vydlabanou část dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem a...
Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...