Ragú s hroznom a mandľami

gabculka - fotkagabculka, 2. októbra 2012

Keďže je čas kedy je na stoloch veľa hrozna, rozhodla som sa sem pridať jeden zaujímavý recept. Mám ho z časopisu Dobré jedlo.

Suroviny

750 g
10 ks
1 strúčik
1 vetvička
2 lyžice
1 lyžica
1 lyžica
400 ml
125 ml
75 g
300 g




Postup

  1. 1

    Keďže som teľacie mäso nezohnala, použila som bravčové. Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky. Cesnak ošúpeme, nadrobno pokrájame rovnako aj cibuľky - keďže môj syn nemá rád cibuľu, dala som len 1 malú cibuľku. V hrnci na dusenie rozohrejeme olej a maslo. Pridáme pokrájané mäso a zo všetkých strán opečieme dohneda.

  2. 2

    Potom pridáme cesnak, cibuľky, šalviu a paradajkový pretlak. Za stáleho miešania krátko opečieme. Ochutíme soľou a korením. Pridáme masový vývar, citrónovú šťavu a kôru a víno. Prikryjeme a na nízkom plameni dusíme 60-70 minút.

  3. 3

    Na suchej panvici bez tuku orestujeme mandle (ja som mandle nedávala, nokoľko mám doma alergika). Hrozno umyjeme, väčšie bobuľky prekrojíme na polovicu, prípadne odstránime zrniečka. Hrozno a orestované mandle pridáme do hrnca a asi 5 minút povaríme do zhustnutia. Ragú podľa potreby dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať s cestovinami, dusenou ryžou, varenými zemiakmi alebo jednoducho s chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia