Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
			   Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 17. mája 2018
		   
		   šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 17. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
720 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks (500 g) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (huby) | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote 60 °C 12 hodín. Zeleninu (špargľu, mrkvu, kukuricu, patizóny, cuketu) uvaríme do polomäkka, každú zvlášť v osolenej vode a potom schladíme.
- 2
 Dressing: Žihľavu sparíme v osolenej vode, rozmixujeme, prepasírujeme a schladíme. Do pripravenej žihľavy pridáme med a citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme, mixujeme a pomaly pridávame olivový olej, ako keď robíme majonézu.
- 3
 Na rozpálenom masle orestujeme smrčkovce a osolíme ich.
Tiež Špargľový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu