Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 17. mája 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 17. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
720 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 80 g |
|
| 500 g |
|
| 4 ks |
|
| 4 ks |
|
| 4 ks |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks (500 g) |
|
|
|
|
|
|
|
| 4 ks |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 200 g |
|
| 200 g (huby) |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote 60 °C 12 hodín. Zeleninu (špargľu, mrkvu, kukuricu, patizóny, cuketu) uvaríme do polomäkka, každú zvlášť v osolenej vode a potom schladíme.
- 2
Dressing: Žihľavu sparíme v osolenej vode, rozmixujeme, prepasírujeme a schladíme. Do pripravenej žihľavy pridáme med a citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme, mixujeme a pomaly pridávame olivový olej, ako keď robíme majonézu.
- 3
Na rozpálenom masle orestujeme smrčkovce a osolíme ich.
Tiež Špargľový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu