Smotanové srdce s jahodami

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 28. júna 2016
Smotanové srdce s jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
900 g
200 ml
80 g
10 g
12 g
100 g v šupke uvarené
Plnka:
500 g
15 g
800 g
250 g




Postup

  1. 1

    Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky v šupke (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 240 g guľôčky a necháme podkysnúť hodinu pod fóliou.

  2. 2

    Guľôčky tvarujeme do tvaru srdca. Na vyvaľkanú plochu rozotrieme sladkú smotanu po celej ploche. Jahodový džem nastriekame v tvare srdca tak, aby kopíroval tvar cesta a dáme zapiecť dozlatista pri teplote 200 °C. Jahody alebo iné ovocie ukladáme na hotovú upečenú pizzu.

Diskusia k receptu