Smotanové srdce s jahodami
Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 28. júna 2016
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 28. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky v šupke (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 240 g guľôčky a necháme podkysnúť hodinu pod fóliou.
- 2
Guľôčky tvarujeme do tvaru srdca. Na vyvaľkanú plochu rozotrieme sladkú smotanu po celej ploche. Jahodový džem nastriekame v tvare srdca tak, aby kopíroval tvar cesta a dáme zapiecť dozlatista pri teplote 200 °C. Jahody alebo iné ovocie ukladáme na hotovú upečenú pizzu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu