Pikantný morčací gulášik s orechovým chlebom

Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 18. novembra 2015
Pikantný morčací gulášik s orechovým chlebom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ml
600 g
100 g
100 g
0,5 kg
0,3 l
Orechový chlieb:
0,5 kg
100 g
1 l
15 g
10 g
20 g




Postup

  1. 1

    Morčacie mäso urestujeme na olivovom oleji, pridáme papriku a cibuľu a krátko restujeme. Nakoniec pridáme červenú fazuľu, kukuricu, rajčinový pretlak, lúpané paradajky, čili, oregano, cesnak a rímsku rascu, zalejeme zeleninovým vývarom a 10 minút varíme.

  2. 2

    Orechový chlieb: Všetky suroviny zmiešame, formu na pečenie chleba vymastíme, cesto necháme vo forme podkysnúť, vložíme do studenej rúry, ktorú nastavíme na 250 °C a pečieme 10 minút s ponechanou štrbinou na dverách. Nakoniec pri zavretej rúre a 200 °C pečieme 50 minút.

Diskusia k receptu

radost
orechový chlieb:
na pol kila múky 1 liter vody..??je to správne..??
1x mirop
boxik
Neviem síce kde je Ostrov ale ak by som sa tam náhodou dostal obídem váš podnik širokým oblúkom. Kto vie toto vykonať s gulášom nezaslúži si aby som o neho zavadil.
mirop
tak toto musi byt jalove.... gulasom by som to ani nenazyval
ampara
Však to ani nie je guláš, ale gulášik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia