Morčacia roláda s hráškom

peter64 - fotkapeter64, 28. januára 2012

aj tento je s tohoto časopisu.

Suroviny

1 kg
3 ks
8 listov
300 g
1 ks
1 ks
1/2 ks
kusok




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia narežeme tak aby vznikol jeden celistvý plát mäsa. Na panvici si spravíme praženicu, ktorú zmiešame z posekanými listami bazalky a z mrazeným hráškom(roláda sa s ním lepšie točiť).Mäso osolíme okoreníme a potrieme pripravenou zmesou a stočíme previažeme niťou a sprudka opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Do rímskeho hrnca alebo pekáča dáme celu mrkvu petržlen a nelúpanú cibuľu vložíme orestovanú roládu podlejeme 400 ml vody. Pečieme príkríte 45 minút posledných 15 minút odkryté. Výpek scedíme a pridáme zvyšok hrášku čo sa nevošiel do rolády. Zahustíme to zapraškou a pre zjemnenie chuti pridáme maslo.

Diskusia k receptu

jody
@Peter , nevadí mi, že tu chýba fotka, ale prosím, oprav si v názve receptu "s hráškom" namiesto "z". ;-) Recept je super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia