Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom
Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho...
Jogurtovo-syrová nátierka
Vymiešame dohladka kozí syr s gréckym jogurtom a nakoniec pridáme cibuľku. Množstvo cca na 2 krajce...
Cviklová polievka alebo boršč nastudeno
Najmä v lete veľmi osviežujúci spôsob, ako podávať boršč. V Lotyšsku je veľmi obľúbené...
Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...
Kuracia bryndza
pre 4 osoby na raňajky stačí: štvrť litra mlieka, 2 vajíčka, štipka soli, čierneho...
Lososovo-šunková nátierka
Šunku nakrájame na malé kocky a aj lososa. Maslo a nátierkové maslo spolu so smotanou a horčicou...
Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...
Nemrkvová čína
Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...
Zajačí strach
Toto jedlo varila babka vždy v lete keď mala veľa roboty na poli a preto to aj...
Kakaová omeleta
Dostala som úžasnú knihu v ktorej som našla tento recept. Neváhala som a hneď som ho...
Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...
Májové cestoviny
Nájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to...
Rizoto s mäsom a hroznovými listami
Fantasticky chutné rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky. Ja toto...
Mrkvovníky
Zo surovín vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a vykrojíme štvorčeky...
Omeleta s ružičkovým kelom
Vajcia, smotanu, soľ a posekanú pažítku dobre vyšľaháme, na horúcom oleji upečieme 4 omelety,...
Nátierka z Olomouca
Olomoucké syrčeky pomelieme s vajcami a vymiešame s maslom, cibuľkou a horčicou.
Šampiňóny v bielom
Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.
Cuketová omáčka k cestovinovému šalátu
Môj drahý ľúbi cestovinový šalát so zeleninkou a kúskom mäska, ale vždy mu bol suchý a...
Hríbové chlebíky
Tento recept je taký piatkový na večer, urobený z radosti, že ste našli na prechádzke...
Avokádová nátierka s krevetami
Letná rýchlovka... ľahký obed či večera. Avokádovú nátierku máme radi, tentoraz som k nej...
Muffiny s vlašskými orechmi a limetkovou šťavou
... s agávovým sirupom a s vanilkovou príchuťou.