Foto: teniska
Ahojte! Milujem tekvice (verejné priznanie:) naposledy som kúpila oranžovú tekvicu na pečenie avšak nebola taká sladká a krémová ako jej predchodkyne a tak som Zobraziť celý popisAhojte! Milujem tekvice (verejné priznanie:) naposledy som kúpila oranžovú tekvicu na pečenie avšak nebola taká sladká a krémová ako jej predchodkyne a tak som dumala a dumala čo s ňou. Zvíťazila mlsná a tu je nový recept, nech sa páči :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 bal |
|
1 ČL |
|
1 hrnček |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
50 g |
|
50 g rastlinný |
|
1 hrnček |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Na úvod na vysvetlenie:
Tekvicové pyré - som vyrobila tým, že som do mäkka upečenú tekvicu (aj so šupkou) rozmixovala tyčovým mixérom na kašu.
Arašidové pyré - používam 100 % arašidové pyré z DMky, ale fantázii sa medze nekladú :)- 2
Všetko zmiešame dokopy. Cesto je hutnejšie. Do silikónovej formy na biskupský chlebíček dáme papier na pečenie (ľahšie sa potom vyberie a nechá voľne chladnúť:), potom cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre tých cca 35 minút. Netreba nechávať zbytočne dlhšie (ak neťaháte mokrú špajdlu), aby sa nevysušil. Necháme vychladnúť. Cesto je úžasne vláčne a šťavnaté (aj na druhý deň - dlhšie neviem, nevydržalo:) Dobru chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu