Sladký tekvicový chlebík

teniska - fotkateniska, 2. septembra 2016
Sladký tekvicový chlebík
Foto: teniska

Ahojte! Milujem tekvice (verejné priznanie:) naposledy som kúpila oranžovú tekvicu na pečenie avšak nebola taká sladká a krémová ako jej predchodkyne a tak som dumala a dumala čo s ňou. Zvíťazila mlsná a tu je nový recept, nech sa páči :)

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 bal
1 ČL
1 hrnček
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
50 g
50 g rastlinný
1 hrnček
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na úvod na vysvetlenie:
    Tekvicové pyré - som vyrobila tým, že som do mäkka upečenú tekvicu (aj so šupkou) rozmixovala tyčovým mixérom na kašu.
    Arašidové pyré - používam 100 % arašidové pyré z DMky, ale fantázii sa medze nekladú :)

  2. 2

    Všetko zmiešame dokopy. Cesto je hutnejšie. Do silikónovej formy na biskupský chlebíček dáme papier na pečenie (ľahšie sa potom vyberie a nechá voľne chladnúť:), potom cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre tých cca 35 minút. Netreba nechávať zbytočne dlhšie (ak neťaháte mokrú špajdlu), aby sa nevysušil. Necháme vychladnúť. Cesto je úžasne vláčne a šťavnaté (aj na druhý deň - dlhšie neviem, nevydržalo:) Dobru chuť!

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: