Sladký tekvicový závin

David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 27. septembra 2015
Sladký tekvicový závin
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
300 g
50 g
30 g
25 g
20 g
20 g
10 g




Postup

  1. 1

    Očistenú tekvicu zbavíme jadierok, polovicu nakrájame na kocky a druhú nastrúhame na hrubšom strúhadle. Urestujeme na masle a pridáme aj figy a slivky.

  2. 2

    Všetko posypeme cukrom a podlejeme trochou vody. Zmes vydusíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto a naplníme ho vychladnutou zmesou. Štrúdľu pečieme v rúre na 170°C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia