Sladký tekvicový závin
David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 27. septembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 27. septembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Očistenú tekvicu zbavíme jadierok, polovicu nakrájame na kocky a druhú nastrúhame na hrubšom strúhadle. Urestujeme na masle a pridáme aj figy a slivky.
- 2
Všetko posypeme cukrom a podlejeme trochou vody. Zmes vydusíme a necháme vychladnúť.
- 3
Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto a naplníme ho vychladnutou zmesou. Štrúdľu pečieme v rúre na 170°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu