Sladký tekvicový závin
David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 27. septembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 27. septembra 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
25 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistenú tekvicu zbavíme jadierok, polovicu nakrájame na kocky a druhú nastrúhame na hrubšom strúhadle. Urestujeme na masle a pridáme aj figy a slivky.
- 2
Všetko posypeme cukrom a podlejeme trochou vody. Zmes vydusíme a necháme vychladnúť.
- 3
Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto a naplníme ho vychladnutou zmesou. Štrúdľu pečieme v rúre na 170°C.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár