Zbadala som tu recept na plnené zemiaky a napadlo ma jedlo, čo som prvý raz ochutnala u svokrovcov ako mladá nevesta raz keď ho Zobraziť celý popisZbadala som tu recept na plnené zemiaky a napadlo ma jedlo, čo som prvý raz ochutnala u svokrovcov ako mladá nevesta raz keď ho moja svokra urobila ako pochúťku na sobotňajšie popoludnie
Postup
-
1
Stredne veťké surové zemiaky so šupkou poriadne umyjeme, keď treba môžeme jemne okartáčovať, samozrejme že musia byť bez naklíčenia, dáme na plech vyložený papierom a dáme upiecť do trúby. Medzitým do väčšej sklenenej misy nakrájame cibuľu, posolíme ju a chvíľu necháme stáť, pridáme k nej cibuľu, ktorá bola pri rybe,kyslú rybu nakrájame / tak aby bolo raz do úst/ a všetko spolu premiešame. Keď sú upečené zemiaky dáme ich na veľký tanier doprostred stola spolu s misou s kyslou rybou a na tanierik dáme k tomu maslo a soľ. Každý má pred sebou tanierik, vidličku a nôž a zoberie si upečený zemiak rozkrojí ho, posolí dá naň kúsok masla/ to sa na horúcom zemiaku pekne roztopí/ zoberie k tomu kúsok kyslej ryby a všetko dá pekne do úst a už len vychytnáva/ a môžem vám povedať, že sa mi momentálne pri písaní zbiehajú slinky. /
Diskusia k receptu