Pečené zemiaky s kyslou rybou

damisa - fotkadamisa, 6. januára 2012

Zbadala som tu recept na plnené zemiaky a napadlo ma jedlo, čo som prvý raz ochutnala u svokrovcov ako mladá nevesta raz keď ho moja svokra urobila ako pochúťku na sobotňajšie popoludnie

Suroviny

1 kg
250 gr
500 gr
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stredne veťké surové zemiaky so šupkou poriadne umyjeme, keď treba môžeme jemne okartáčovať, samozrejme že musia byť bez naklíčenia, dáme na plech vyložený papierom a dáme upiecť do trúby. Medzitým do väčšej sklenenej misy nakrájame cibuľu, posolíme ju a chvíľu necháme stáť, pridáme k nej cibuľu, ktorá bola pri rybe,kyslú rybu nakrájame / tak aby bolo raz do úst/ a všetko spolu premiešame. Keď sú upečené zemiaky dáme ich na veľký tanier doprostred stola spolu s misou s kyslou rybou a na tanierik dáme k tomu maslo a soľ. Každý má pred sebou tanierik, vidličku a nôž a zoberie si upečený zemiak rozkrojí ho, posolí dá naň kúsok masla/ to sa na horúcom zemiaku pekne roztopí/ zoberie k tomu kúsok kyslej ryby a všetko dá pekne do úst a už len vychytnáva/ a môžem vám povedať, že sa mi momentálne pri písaní zbiehajú slinky. /

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Mňam, my sme doma tiež jedli kyslé ryby alebo zavináče so zemiakmi, ale boli uvarené, ošúpané a nakrájané na kocky a usmažené na cibuľke. Kombinácia kyslých rýnb a zemiakov je fantastická, ešte možno pridať nakladané uhorky alebo baranie rohy, ako kto má rád.
Varené zemiaky s maslom a "kyselé ryby" sme jedávali často v päťdesiatych rokov keď sa nedostávali financie.Jedlo mi chutí aj dnes,ale nejako na to zabúdam,že by chýbal ten nedostatok financií?:-))).Možno by sme si to mali zopakovať častejšie...

Pridaj komentár k receptu: