Tekvicový cheesecake s bielou čokoládou fotorecept

Daniel Brida a Jozef Čimbora
z hotela Impozant**** vo Valči, 14. októbra 2016
Tekvicový cheesecake s bielou čokoládou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
40 minút
príprava
80 minút
na 155 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
80 g
200 g
2 ks
štipka
Plnka:
300 g
100 ml
500 g
200 g
2 ks
150 g (preosiaty)
1 PL
Dekorácia:
30 g




Postup

  1. 1

    Cesto: V miske vymiešame zo surovín tuhé cesto. Tortovú formu vymastíme maslom a rovnomerne ju vystelieme cestom, aby okraje cesta boli asi 3 cm vysoké po okraj formy.

  2. 2

    Plnka: Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, nesmieme ju však rozvariť. Potom tekvicu rozmixujeme v 100 ml vlažnej vody dohladka. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu, vaječné žĺtky, škoricu a práškový cukor zľahka vymiešame. Do hmoty pridáme tekvicu so smotanou.

  3. 3

    Plnku nalejeme do pripraveného cesta v tortovej forme. Tortovú formu s cheesecakom vložíme do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 155 °C a pečieme asi 80 minút. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a asi po 30 minútach ho dáme stuhnúť do chladničky na 10 – 12 hodín. Podávame dekorované rozpustenou bielou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia