Tekvicový cheesecake s bielou čokoládou fotorecept
z hotela Impozant**** vo Valči, 14. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 155 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
80 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
300 g |
|
100 ml |
|
500 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
150 g (preosiaty) |
|
1 PL |
|
Dekorácia: | |
30 g |
|
Postup
-
1
Cesto: V miske vymiešame zo surovín tuhé cesto. Tortovú formu vymastíme maslom a rovnomerne ju vystelieme cestom, aby okraje cesta boli asi 3 cm vysoké po okraj formy.
- 2
Plnka: Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, nesmieme ju však rozvariť. Potom tekvicu rozmixujeme v 100 ml vlažnej vody dohladka. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu, vaječné žĺtky, škoricu a práškový cukor zľahka vymiešame. Do hmoty pridáme tekvicu so smotanou.
- 3
Plnku nalejeme do pripraveného cesta v tortovej forme. Tortovú formu s cheesecakom vložíme do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 155 °C a pečieme asi 80 minút. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a asi po 30 minútach ho dáme stuhnúť do chladničky na 10 – 12 hodín. Podávame dekorované rozpustenou bielou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu