Krémovo-nekrémová zeleninová polievka

mariamka - fotkamariamka, 17. februára 2014
Krémovo-nekrémová zeleninová polievka
Foto: mariamka

Zelenina so zeleninou. Nemusí byť vždy tradičná zeleninová, resp. krémová, skúsila som kombináciu. Najprv som na masle popražila cibuľu, koreňovú zeleninu s cuketou, rozmixovala Zobraziť celý popisZelenina so zeleninou. Nemusí byť vždy tradičná zeleninová, resp. krémová, skúsila som kombináciu. Najprv som na masle popražila cibuľu, koreňovú zeleninu s cuketou, rozmixovala na krém a v zriedenom vývare som už len krátko povarila brokolicu a paradajky. Bez múky, cestovín, jednoduchá, chutná, krémová a zároveň nekrémová.

Suroviny

1 ks
1 ks
1/2 ks
1 ks
1/2 ks
2-3 ks
2-3 strúčik
1 ks
2-3 PL
 štipka
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Použitá zelenina.

    Krémovo-nekrémová zeleninová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Na masle opražíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, cuketu ako aj hlúbik z brokolice. Oprážame, môžeme trošku osoliť.

    Krémovo-nekrémová zeleninová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Mierne podlejeme a dusíme do čiastočného zmäknutia zeleniny, nie je potrebné úplne, bude sa mixovať.

    Krémovo-nekrémová zeleninová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Rozmixujeme aj s tekutinou na krém.

    Krémovo-nekrémová zeleninová polievka - obrázok 4
  5. 5

    Vrátime späť do hrnca, pridáme paradajkový pretlak, zriedime vodou /alebo vývarom, ak máme/, privedieme do varu, vhodíme ružičky brokolice, pokrájané strúčiky cesnaku

    Krémovo-nekrémová zeleninová polievka - obrázok 5
  6. 6

    a na štvťky/osminky pokrájané paradajky a necháme už len chvíľu povariť, aby sa brokolica nerozpadla, ale ostala príjemne na skus. Ak sa vám zdá kyslá od pretlaku, rajčín, môžete vhodiť štipku cukru. Dochutíme podľa chuti soľou, čerstvým mletým korením, dozdobíme petržlenom, môžete zjemniť orieškom masla.

    Krémovo-nekrémová zeleninová polievka - obrázok 6
  7. 7

    Podávame. My sme nepotrebovali už nič ďalšie "na zahryznutie", je akurát krémová, plnej chuti zároveň s poctivými kúskami brokolice, ale vhodné by boli určite krutónky alebo drobné krupicové halušky pre hladošov :) ,, dobrú chuť.

    Krémovo-nekrémová zeleninová polievka - obrázok 7

Diskusia k receptu

eviana
@mariamka , ja som polievková a táto Tvoja vyzerá krásne, prešpekulovane dokonalo, pestro a o chuti z Tvoje kuchyne vôbec nepochybujem... super si to vymyslela, ukladám, vyskúšam :) 5*
helaxa
to bude výborná polievka. Neviem, prečo sa mi recept nedá vytlačiť
mariamka
@helaxa netusim co je s tlacou, chcela som si tiez nieco vytlacit a zobrazuje prazdnu stranu.. tak uz len CtrlC, CtrlV, dakujem za koment:) a tiez @luss44 @eviana baby, taka echt zeleninova "dietna" :))
elysa
a čo si sa Ty z reťaze utrhla ? :-)), samé dobroty, ja zbožňujem polievky... krémové a nízkotučné...mňam...
caterina
@mariamka vdaka za inspiraciu. Uz som ju raz robila a dnes vecer bude znovu. Akurat som si ju prisposobila tomu, co som mala a teda som pridala par kelovych listov (do rozmixovanej casti) a vynechala som paradajkovy pretlak. Naozaj lahodna chut ;)
mariamka
@caterina je to variabilne z coho urobis zaklad a co pridas na "zahustenie", napr. ja som dnes vyuzila zaklad z toho vcerajsieho kelu, oprazila mix zeleniny na masle a vyborna polievka, ved co by sme vyhadzovali a zas drahe kupovali? :)) diky za spravu, aj skusenost ;)
norbertklubert
Ahoj som Kulinarsky guru Pusty. Mam par pripomienok v dobrom.
1.Tak kremova alebo obycajna:
2. Nepatri tam pretlak len paradajky
3. Aked kremova tak smotana na verenie
Neber to ako kritiku ale pomoc sefkuchara svetoveho vyznamu a mena
4. Toto je original francuzska ale nie kremova
tiginko
dnes je veľmi pekná nedeľa: podaril sa dobrý obed, vykuklo aj slniečko, nazbierala som si košíček čerstvého medvedieho cesnaku a dobre som sa pozabávala na tom čude čo sa tu motá od rána... tak @mariamka , neviem či ešte budeš mať odvahu niečo uverejniť, najprv by si mala ísť asi do školy úžasného pustinho moshe-moshe guru šéfkuchára ooobrovského medziplanetárneho významu :-) :-)
afataga
no konecne tu mame takeho odbornika a este k tomu ta skromnost :-)
hanak
@norbertklubert , to čo tu ty stváraš, nie je hodné 10 ročného decka. Za tvoju gramatiku by sa musel hanbiť aj ten posledný sedliak na tejto planéte. Ak si ty kuchár, tak ja som pápežov tajomník. Väčší blbec sa tu asi ešte neobjavil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia