Rolka zo zubáča a z baby špenátu

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 4. januára 2015
Rolka zo zubáča a z baby špenátu
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g plátky
100 g plátky
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Plátok zubáča jemne narežeme po okrajoch, aby sa „otvoril“, osolíme, okoreníme a poukladáme lístky špenátu. Zatočíme do rolky a stiahneme potravinárskou fóliou, aby sme vytlačili prebytočný vzduch a ryba držala pokope.

  2. 2

    Do hrnca vlejeme vodu, privedieme k varu a vložíme rolky zo zubáča. Varíme približne 10 minút.

  3. 3

    Ak by rolky plávali na povrchu, zaťažíme ich, aby boli celé ponorené vo vode. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do studenej osolenej vody a varíme domäkka.

  4. 4

    Uvarené rolky vyberieme, fóliu prerežeme, šťavu zo zubáča vlejeme do kastróla. Zubáča nakrájame šikmým rezom, zrežeme kraje, aby sme ho vedeli postaviť do tvaru „vežičky“.

  5. 5

    Šťavu zo zubáča dochutíme soľou a korením a zredukujeme na hustú omáčku. Rolku podávame postavenú na zemiaky a prelejeme redukciou zo šťavy. Dekorujeme polníčkom alebo lístkami špenátu.

Diskusia k receptu

radost
jednoducho..rýchle..zdravo..zvládnem hravo..
chutimi
Toto je pekne a easy. Urcite skusim. Len som nepochopil toto: "jemne narežeme po okrajoch, aby sa „otvoril“ " Kde po okrajoch narezat a ako? Co sa ma otvarat?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia