Rolka zo zubáča a z baby špenátu
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 4. januára 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátok zubáča jemne narežeme po okrajoch, aby sa „otvoril“, osolíme, okoreníme a poukladáme lístky špenátu. Zatočíme do rolky a stiahneme potravinárskou fóliou, aby sme vytlačili prebytočný vzduch a ryba držala pokope.
- 2
Do hrnca vlejeme vodu, privedieme k varu a vložíme rolky zo zubáča. Varíme približne 10 minút.
- 3
Ak by rolky plávali na povrchu, zaťažíme ich, aby boli celé ponorené vo vode. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do studenej osolenej vody a varíme domäkka.
- 4
Uvarené rolky vyberieme, fóliu prerežeme, šťavu zo zubáča vlejeme do kastróla. Zubáča nakrájame šikmým rezom, zrežeme kraje, aby sme ho vedeli postaviť do tvaru „vežičky“.
- 5
Šťavu zo zubáča dochutíme soľou a korením a zredukujeme na hustú omáčku. Rolku podávame postavenú na zemiaky a prelejeme redukciou zo šťavy. Dekorujeme polníčkom alebo lístkami špenátu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu