Medvedia kapusta

anysta - bez fotkyanysta, 24. augusta 2011

recept mám od svojej starkej, pripomína mi leto a detstvo a polievka je vhodná pre diabetikov

8
porcií
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 PL
1 PL
1/2 KL
2 ks
1/2 ML
podľa chuti
2,5 l vriaca
1 KL




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody vložiť nakrájanú kapustu, bobkový list, korenie, soľ, rascu a variť cca 20 minút. Múku dať na suchú panvičku, opražiť, pridať olej, lisované paradajky, cukor (pre diabetikov umelý) a povariť cca 10 minút za občasného miešania. Do paradajkovej zápražky pridávať postupne vodu z kapusty, miešavať metličkou, aby sa neurobili hrudky. Keď je zápražka polotekutá vliať do kapusty, pridať sušenú bazalku a povariť ešte cca 5minút. Dochutiť soľou a balzamikovým octom.

Diskusia k receptu

astheart
Umělá sladidla se většinou nedají vařit - ztrácejí sladivost. Doporučuji sladit až nakonec.
evanaaa
Astheart, ja dávam tekuté sladidlá do jedál, ale sladia mi, a ako je to s pečením, Tam mám skôr dojem, že sladím, sladím a stále mi to nie je sladké, asi preto, že som bola navyknutá na sladšie.
Anysta, trochu mi to pripomína paradajkovú kapustu, ale len trochu. Prečo sa táto volá "medvedia"?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia