recept mám od svojej starkej, pripomína mi leto a detstvo a polievka je vhodná pre diabetikov
8
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vriacej vody vložiť nakrájanú kapustu, bobkový list, korenie, soľ, rascu a variť cca 20 minút. Múku dať na suchú panvičku, opražiť, pridať olej, lisované paradajky, cukor (pre diabetikov umelý) a povariť cca 10 minút za občasného miešania. Do paradajkovej zápražky pridávať postupne vodu z kapusty, miešavať metličkou, aby sa neurobili hrudky. Keď je zápražka polotekutá vliať do kapusty, pridať sušenú bazalku a povariť ešte cca 5minút. Dochutiť soľou a balzamikovým octom.
Anysta, trochu mi to pripomína paradajkovú kapustu, ale len trochu. Prečo sa táto volá "medvedia"?