Tieto chutné zemiakové šúľance môžeme pripraviť nielen s makom, ale aj s mletými orechmi.
3
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame (pretlačíme) na jemno, pridáme vajce, múku a soľ. Vymiesime cesto a necháme asi 15 minút postáť. Ak sa veľmi lepí, pridáme trochu múky podľa potreby.
- 2
Zmiešame mletý mak a preosiaty cukor. Roztopíme maslo s olejom.
- 3
Z cesta urobíme valček. Pokrájame ho na menšie časti, pomúčime, ušúľame dlhé šúľance, ktoré pokrájame na kratšie kúsky.
- 4
Šúľance dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú, varíme asi 1 minútu.
- 5
Uvarené scedíme, horúce zmiešame s maslom a potom s makom s cukrom.
Tiež zemiakové šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu