Zemiakové šúľance
Zemiakové šúľance

Šúľance s makom

alica7 - fotkaalica7, dnes 16:17
Šúľance s makom
Foto: alica7

Tieto chutné zemiakové šúľance môžeme pripraviť nielen s makom, ale aj s mletými orechmi.

3
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
180 g
2 g
1 ks (veľkosť M)
Na poliatie:
75 g
25 g
Na posypanie:
80 g mletý
60 g



Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame (pretlačíme) na jemno, pridáme vajce, múku a soľ. Vymiesime cesto a necháme asi 15 minút postáť. Ak sa veľmi lepí, pridáme trochu múky podľa potreby.

  2. 2

    Zmiešame mletý mak a preosiaty cukor. Roztopíme maslo s olejom.

  3. 3

    Z cesta urobíme valček. Pokrájame ho na menšie časti, pomúčime, ušúľame dlhé šúľance, ktoré pokrájame na kratšie kúsky.

  4. 4

    Šúľance dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú, varíme asi 1 minútu.

  5. 5

    Uvarené scedíme, horúce zmiešame s maslom a potom s makom s cukrom.

Diskusia k receptu