BeBe buchta

andrea1705 - bez fotkyandrea1705, 27. apríla 2015

Tento koláč robievam len výnimočne na Veľkú noc,Vianoce a narodeniny mojich deti.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
4 ks
1 kypriaci
Puding:
1 l
3 PL
2 bal.
150 g obyčajné
Poleva:
200 g
100 g obyčajné
3 PL
2 PL horúca
100 g
3
podľa potrerby 0, 2 l




Postup

  1. 1

    Vajicka s praškovým cukrom rozšlahame do penista.Postupne pridavame muku ak je cesto prilis huste môžme pridať 0.5dcl vody, kypriaci prašok davame az na koniec.Cesto vylejeme na plech vymasteny a vysypany mukou.

  2. 2

    "puding" V 3 dcl mlieka rozmiešame zlate klasy-kremovy prašok, zvyšok mlieka dame variť spolu s cukrom.Uvareny puding odstavime s plynu a pridame do pudingu maslo nakrajane na male kocky aby sa skôr rozpustil. Pridame rum 1dcl

  3. 3

    "Poleva" Maslo nechať rozpustiť pridať čokoládu na varenie,ktorú sme nalámali na male kocky,ked bude takmer čokoláda rozpustená pridáme kakao premiešame a pridame vodu miešame tak aby bol hladký krem. pridame štamperlik rumu

  4. 4

    Na upečené prechladnuté cesto vylejeme horuci puding na puding poukladame be-be keksy.Prvú vrstvu vtlačime do pudingu,druhu vrstvu ukladame na puding keksy pokvapkame zvysnym rumom.Vrch polejeme čokoladovou polevou odložime do chladničky na 5 hodiny. Rum nemusíte dávať pokiaľ mate male detičky chutí výborne aj bez rumu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Určite by chutila, aj mne:) Tie BB keksy asi 3 balenia? Iste nie len tri kusy. Keksy sú teda dve vrstvy, obe v pudingu? Nemá byť jedna časť na ceste, potom puding a druhá časť keksov naň? Ale asi je to jedno, na chuti to neuberie.
smejkad
tiez uvazujem ze trochu pudingu, keksy a zvysok pudingu
u nas bez rumu urcite
iba rozmyslam, preco ho robievate zriedkavo, moze byt vyborny
a este ak sa da, tak velkost plechu poprosim, ja mam velke a zo 4 vajec korpus mam obavy ci by nebol ako papier




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia