Jahňacia ihla s bryndzovou omáčkou
Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Zemiaky so šupkou umyjeme kefkou a dáme variť do osolenej vody. Jahňacie pliecko dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme, nakrájame na pásiky, pomelieme na jemno so zázvorom a šalotkou a dochutíme soľou.
- 2
Z mäsovej zmesi tvarujeme valčeky, ktoré napichneme na špajľu a na 20 minút dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Uvarené zemiaky v šupke opekáme na panvici v celku do zlatista aj s provensalskými bylinkami.
- 3
Na panvici zohrejeme smotanu na varenie, do ktorej pridáme bryndzu a na záver nasekanú petržlenovú vňať. Hotové jedlo je bezlepkové, do mäsa sa nepridáva strúhanka ani pečivo, omáčku zahusťuje len bryndza.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu