Čokoládová Sacherka podľa knihy Augustína Pauloviča
Táto kniha bola vydaná vo Viedni 1. júla 1920. Receptúra je písaná názvoslovým príznačným pre daný...
Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...
Nezavinutý závin
Recept som našla na hobbymanii, je hodne variabilný, môžete použiť ovocie podľa chuti, ...
Pistáciové keksíky
Všetky suroviny spolu zmiešame aj so zmäknutým maslom. Vypracované cesto zabalíme do fólie a necháme na...
Karamelová roláda
Z cukru, žĺtkov, múky a prášku do pečiva vyšľaháme cesto. Opatrne doň zamiešame sneh...
Lososová rolka na cviklovom aspiku
Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, ...
Čínsky Manchurian po slovensky
Manchurian je názov oblasti, ktorý je ale zároveň prívlastkom pre mnohé jedlá pochádzajúce z Číny...
Podzimní šneci
Je to vlastně párek v rohlíku - opět jinak. Těsto můžete použít vaše oblíbené slané, já...
Čokoládová torta s opitými višňami
Čokoládovým zákuskom so šľahačkou a ovocím určite nepohrdne žiadny vianočný hosť pri vašom stole....
Papriky v horčicovej omáčke
blíži sa čas grilovačiek a paprík, toto je výborná príloha, ktorej príprava netrvá dlho...
Cukina so šunkou a syrom
Nakrájam cukinu na pol cm kolieska (16 plátkov), posolím nechám chvíľku postáť. Okorením č. korením...
Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom
Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...
Horúca mayská čokoláda
Pikantná mayská horúca čokoláda zahreje na tele i duši. Lahodný horúci nápoj na studené zimné dni....
Vianočné zázvorové oblátky II.
Tentokrát zázvorové oblátky s čerstvým zázvorom. Tieto sú viac pikantnejšie.
Domáci - Peoria AZ - chlieb štvormúkový
Desaťročiami sa pre mňa príprava chleba stala posvätným rituálom. Už samotná myšlienka, že Božieho daru...
Bezlepkové šamrole
Bezlepkové lístkové cesto zvládne podľa nášho super receptu každý, aj úplný začiatočník....
Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.
Jablkové guľky s vlašskými orechmi
Ošúpané jablká nastrúham na väčších očkách a s cukrom podusím na panvici okolo 5 -10 minút podľa...
Plnený baklažán
Tento recept som videla v televízii a hneď na druhý deň som ho vyskúšala a veľmi nám chutil....
Kuracie mäso s jugurtovou omáčkou
Pôvodne som chcela robiť kurací špíz s jogurtovým dresingom, ale nemala som špajdle tak som skúsila...
Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami
Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.
Zha jiang mian
Ďalšia relatívna rýchlovka. Musel som to trochu upraviť kvôli ingredienciám čo je tu problém zohnať, ale chuťovo sa to veľmi podobá....
Makrely s chrenovou omáčkou
Makrely, ktoré sme vykostili, prekrojili na polovice, posolili, potreli olejom, upečieme na rošte.
Baklažánové vejáre
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu...
Chlieb z kysnutého tvarohového cesta
Prednedávnom som piekla tvarohový veľkonočný koláč od Archaa, ktorý každému doma chutil a tak som dnes...