Foto: dorisa
Spracovávam tekvičky Hokaido. Dnes som si uvarila zdravú makrobiotickú polievočku. Je vynikajúca.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na prípravu polievky.
-
2
Takvičku umyjeme, rozkrojíme, jadierka vyberieme (nelúpeme) a nakrájame ju na kocôčky.
-
3
Na olivovom oleji mierne orestujeme veľku cibuľu so soľou...
-
4
Keď je cibuľa do sklovita, pridáme koreniny a podlejeme vodou.
-
5
Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu.
-
6
... nakrajanú tekvičku a umytú červenú šošovicu.
-
7
Varíme, pokiaľ nie je tekvica, mrkva a šošovica uvarené. Bobkový list a celé korenie vyberieme.
-
8
...pridáme 1KL sójovej omáčky pre chuť.
-
9
Nakoľko ideme mixovať, alebo pasírovať tekvicu v polievočke, vyberieme si uvarenú mrkvu na tanierik.
-
10
Ja som tekvicu len roztlačila (nemixovala)...
-
11
...vložila som si mrkvu nazad do polievky, posypala som sušenou petržlenovou vňaťou a dala som sa do jedla.
-
12
K tejto skvelej makrobiotickej polievočke jeme celozrnné pečivo, alebo chlebík, ktorý upiekla dcérka.
Diskusia k receptu