Plnená roláda z mletého mäsa

ivka262 - bez fotkyivka262, 15. novembra 2015
Plnená roláda z mletého mäsa
Foto: ivka262
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
6 - 7 ks
1 - 2 ks
trochu
1 ks
podľa chuti
trochu
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka si uvaríme, olúpeme. K mletému mäsu pridáme 1 celé (neuvarené) vajíčko, korenie podľa chuti, za hrsť strúhanky, trochu soli a spolu premiešame.

  2. 2

    Mäso si rozdelíme na 2 časti ( jednu väčšiu a jednu menšiu časť): do menšej časti pridáme nakrájanú nadrobno kapiu a 2 až 3 nadrobno nakrájané uhorky a mrkvu.

  3. 3

    Na alobal si dáme trochu strúhanky a 1. časť mäsa (väčšiu časť), do stredu poukladáme vajíčka, zavárané uhorky, kapiu, klobásu. Nakoniec pridáme 2. časť mäsa (menšiu časť s uhorkami a kapiou) spolu zabalíme s alobalom, použijeme dve vrstvy alobalu. Dáme piecť približne na 1 hodinu na 180 až 200 °C. Po vychladnutí nakrájame.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takúto roládu robievam aj ja, ale už dlho som nerobila, lebo vždy, keď sa chystá, mi povie muž, že radšej chce fašírky, ale príde čas a spravím ju, pre zmenu......@ivka262 , ja ale dávam rovnaké vrstvy mäsa, delím si ho na dve polovice, aby bola roláda hrubá rovnako a vajcia v strede.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia