Medovo - kávové guľky v marcipáne a čokoláde

stacy77777 - fotkastacy77777, 26. apríla 2014

Trocha úspešného špekulovania....

25
porcií
80 minút
príprava

Suroviny

2 ks
200 g
250 g
80 g
3 pl
3 pl
120 g
3 pl
100 ml (rum)
Na obalenie:
400 g
Na obalenie:
120 g
200 g
Do vnútra guľky:
 (prípadne višne)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Medové pláty rozdrvíme,ak sú kupované a zmäknuté. Ak máme domáce medové pláty, zomelieme,kým sú ešte tvrdé, nezvlhnuté. Ja som robila pre syna k meninám Marlenku,tak som šupla 2 bokom a zomlela.

  2. 2

    Všetky suroviny spolu dôkladne zmiesime a vypracujeme. Ak je hmota tuhšia,môžeme pridať troška umu, alebo masla.

  3. 3

    Tvarujeme väčšie guľky, približne raz tak veľké, ako klasický bonboniérový cukrík,aj viac. Do každej zabalíme čerešňu.

  4. 4

    Vyvaľkáme si marcipán,podsypeme práškovým cukrom,aby sa nelepil, rozkrájame na kocky tak, aby sme zabalili guľku.

    Medovo - kávové guľky v marcipáne a čokoláde - obrázok 4
  5. 5

    Roztopíme maslo a čokoládu a každú guľku v nej obalíme. Guľky dozdobíme podľa vlastnej chuti, troškou kokosky,prípadne mletých orechov.

  6. 6

    Necháme ztuhnúť v chladničke, vložíme do košíčkov. Použila som menšie na muffiny. Prajem dobrú chuť...

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
bože @stacy , pre mňa si vyšpekulovala, medové s kávou a marcipán už dokonalééé, ale ja až na sviatky, ked bude dlhšie použitie, ukladám, ešte, že som ich inde postrehla

Pridaj komentár k receptu: