Foto: stacy77777
Trocha úspešného špekulovania....
porcií
príprava
Suroviny
2 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
80 g |
|
3 pl |
|
3 pl |
|
120 g |
|
3 pl |
|
100 ml (rum) |
|
Na obalenie: | |
400 g |
|
Na obalenie: | |
120 g |
|
200 g |
|
Do vnútra guľky: | |
(prípadne višne) |
|
Postup
-
1
Medové pláty rozdrvíme,ak sú kupované a zmäknuté. Ak máme domáce medové pláty, zomelieme,kým sú ešte tvrdé, nezvlhnuté. Ja som robila pre syna k meninám Marlenku,tak som šupla 2 bokom a zomlela.
- 2
Všetky suroviny spolu dôkladne zmiesime a vypracujeme. Ak je hmota tuhšia,môžeme pridať troška umu, alebo masla.
- 3
Tvarujeme väčšie guľky, približne raz tak veľké, ako klasický bonboniérový cukrík,aj viac. Do každej zabalíme čerešňu.
- 4
Vyvaľkáme si marcipán,podsypeme práškovým cukrom,aby sa nelepil, rozkrájame na kocky tak, aby sme zabalili guľku.
- 5
Roztopíme maslo a čokoládu a každú guľku v nej obalíme. Guľky dozdobíme podľa vlastnej chuti, troškou kokosky,prípadne mletých orechov.
- 6
Necháme ztuhnúť v chladničke, vložíme do košíčkov. Použila som menšie na muffiny. Prajem dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu