Foto: anah
Prekvapenie pre moju dcéru Agátku.
porcií
Postup
-
1
Vajcia vyšlaháme s kryštálovým cukrom,pridáme olej+vodu a nakoniec primiešame múku s kypriacim práškom+ kakao.Ja som robila vyššiu tortu, takže som potrebovala dvojitú dávku surovín.Do jednej som dala kakao a do druhej nie,takže som mala žltý a tmavý korpus.Pečieme pri 170 stupňoch asi 40 minút.Priemer korpusu je 26 cm.
- 2
Z mlieka cukru a čokoládového pudinku uvaríme hustú kašu. Do vychladnutého pudinku vmiešame maslo.Plnku som varila tiež z dvoch dávok,použila som čokoládový a vanilkový pudink.
- 3
Korpusy som prerezala na polovicu natrela džemom a naplnila pudinkovým krémom.Na tmavý korpus som dala vanilkový pudink a na bledý čokoládový.Do plnky som povtláčala ovocie,ja som použila zavárané mandarinky a ananas.Nakoniec som tortu natrela šlahačkou, poukladala okolo pyškoty ktoré som zviazala stuhou a pridala na ozdobu kvety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu