Chorvátska štrudľa

majasan - bez fotkymajasan, 26. mája 2013

Dobrý deň, pozerala som vašu stránku, zaujali ma štrúdle. Už jedenásť rokov žijem v Chorvátsku a pečiem ich z úplne jednoduchého cesta. Plnky môžete Zobraziť celý popisDobrý deň, pozerala som vašu stránku, zaujali ma štrúdle. Už jedenásť rokov žijem v Chorvátsku a pečiem ich z úplne jednoduchého cesta. Plnky môžete dokonca kombinovať tri v jednej štrudli. Tak vyskúšajte.

15
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
400 ml
200 ml
200 ml
2 ks
1 ks
1 ks
2 PL
1/2 ČL
200 g
150 g
1 ks
1 ks
200 g
150 g
150 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Zo vsetkych surovin na cesto umiesime hladke cesto, ktore nechame v mise kysnut, kym si pripravime plnky.

  2. 2

    Orechy, vlašske, lieskove, alebo mandle pomiesame s cukrom a horucim mliekom. Tvaroh pomiesame s cukrom, vanilkovym cukrom, vajickom, mozeme na zhustnutie pridat vanilkovy puding a marmeladu podla vašho vyberu pomiesame s mletymi piskotami, len nech nie je riedka a nevytecie. Všetky plnky možete prisposobit vašej chuti, pridat hrozienka , rum, čokoladu, mak, jablka, višne...

  3. 3

    Cesto si rozdelime na štyri kusy, rozvalkame na papieri na pečenie do formy obldžnika, na kratšiu stranu cesta si dame najprav pružok tvarohovej plnky a zarolujeme len jedenkrat, k nej si dame orechovy pružok a zarolujeme aj s tvarohovou plnkou do nej dame pružok marmeladovej plnky, cez ktoru "prehodime" cesto a pomocou papiera otočime štrudlu spojom dolu, prenesieme na plech, naplnime preostale cesto. Dobre premažeme olejom a napichame špajlou. Pečieme na 180 stupnov 1/2 hodiny.Cesto je naozaj univerzalne, možete ho použit i na pizzu, može byt v chladničke pripravene aj dva dni, dokonca sa može dat zmrznut a rychlo sa odmrzava. Fotografie nemam, aspon zatial. A originalne sa tieto štrudle peču na Plitvickych jazerach.

Diskusia k receptu

orchidea
Zujímavý postup pri plnení tvojej štrúdli, ja by som to však nazvala skôr závin keďže ide do cesta droždie a cesto musí kysnúť....ale to je len taký môj názor, u vás sa to volá štrúdla.... Ukladám si recept a určite vyskúšam, často robievam záviny s rôznymi plnkami....
radost
tak toto "plnkovanie" sa mi páči..šikovný to koláčik..prosím foto..!..:-)
majasan
Teraz ma napadlo, originalne fotografie si možete pozriet,ked odgooglujete "plitvička štrudla", ked sa nareže, vyzera ako metrovy kolač akurat je viac farebny. Pridam ešte viac receptov, maju tu velky vyber, miešaju sa tu rozne kulinarske štyly, bosansky, turecky, mediteransky, takže naozaj možem vyberat co mi najviac chuti.Pozdravujem všetky slovenske gazdinky z Puly.
denyany
Ďakujem za pozdrav aj za pekný recept, škoda, že nie je foto. ale určite vyskúšam, veľmi sa mi páči takýto závin či štrúdľa...
radost
@majasan
tak som si klikla na doporučenú "plitvička štrudla"...a tam mi ujo google ukázal tú krásu..! príležitostne si závin budem plniť týmto spôsobom-páčisa mi to na reze pre oko-a tých viac plniek znásobí dobrú chuť...
dakujem za recept...želám všetko dobré...:-)
monika456
tiež som sa pozerala na internete a vyzerá to veľmi dobre, ukladám si recept, veľmi sa mi páči :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia