Pivný chlebík (obkukaný)

hanee - fotkahanee, 23. júla 2012
Pivný chlebík (obkukaný)
Foto: hanee

Recept s pivom som citala tu na vareche od Dadecova, musela som to hned vyskusat, ci v chlebe nebude citit horkost piva. Nesmierne milo Zobraziť celý popisRecept s pivom som citala tu na vareche od Dadecova, musela som to hned vyskusat, ci v chlebe nebude citit horkost piva. Nesmierne milo ma prekvapil, je uuuuuzasne chutny!

15
porcií
2 minút
príprava

Suroviny

300 ml
150 ml vlažná
21 g čerstvé
1 PL
1 PL
400 g
250 g
1 KL
1 PL
1 PL
1 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Otvorime pekarnicku a v poradi ako su surovine napisane, ich tam podla konzistencie vlejeme, alebo vsypeme .o) Stlacime start ( pokial chceme velmi prilozit ruku k dielu, postlacame gombicky: velkost , farba a ine, ktore procesu neublizia. Ja som nadstavila velkost 2, cize "vacsi" bochnik a farbu 3, cize tmavy).

    Pivný chlebík (obkukaný) - obrázok 1
  2. 2

    Aaano, kvasnice pouzijeme cerstve, len ich nadrobime do pivovovodnoolejovej zmesy .o) ( a ak mate kvasnice susene tak vam spekulacia o predrabani kvasku odpada, jednoducho len prisypete)

  3. 3

    Nie, nevyrabame si dopredu kvasok.. tak ako som napisala vsetko len nahadzeme do pekarnicky, ktora zavretim vrchnaku a stlacenim gombika start preberie celu pracu za nas. My sa do cinnosti zapajame opat az ked pekarnicka pipnutim oznami koniec pecenia tym, ze chlebik vyklopime na mriezku kde ho nechame vychladnut. Nasledne sa nesmierne vychvalujeme ake sme len sikovne ze vieme upiect VLASTNY, DOMACI chlieb .o))

    Pivný chlebík (obkukaný) - obrázok 3
  4. 4

    Zvycajne sa nechvalim v podstate prebratym receptom, ale tento chlebik ma vazne uchvatil. Napriek tomu ze som uz chleba napiekla neurekom, som unesena chutou, aj konzistenciou chlebika, aj korky. Autorke povodneho receptu som vdacna zo rozsirenie mojich gastronomickych obzorov! .o)

Diskusia k receptu

eva53
to áno,nie a nechválim sa sa mi páči :-) šikulka si,chváliť sa nemusiš, veď aj suroviny treba navážiť a aj do pekárničky nasypať treba, samo sa to nespraví........vyzerá peknučko
medulienka122
ja keď pečiem chlieb v pekárničke, tak sa strašne dôležito a unavene tvárim pred manželom, lebo ten chudák nemá "šajnu" o celej robote, keďže raňajkuje okolo poludnia:-) a chlebík je už dááávno upečený, chi. Musím vyskúšať aj tvoju verziu!
dadecova
Tešíííím sa :) a máš ho krásny a určite chutí veľmi dobre !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia