Plnený rezeň z papriky fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 24. júla 2010
Plnený rezeň z papriky (fotorecept)
Foto: alexdidi

Dnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie tohto receptu, ktorý som už dávnejšie nerobila. Pritom Zobraziť celý popisDnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie tohto receptu, ktorý som už dávnejšie nerobila. Pritom je to veľmi chutné jedlo, ktorého už vôňa pri príprave, ale i chuť vás zavedie na Balkán, odkiaľ aj táto pochúťka pochádza.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
4 plátky
Na trojobal:




Postup

  1. 1

    Papriku umyjeme, uložíme na pekáč a v rúre opekáme do hneda. Počas opekania niekoľkokrát otočíme. Pečieme 20-30 minút pri 200 C. Potom papriku preložíme do misy, prikryjeme a necháme trocha postáť a ochladnúť.

    Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku ošúpeme a vyberieme semená. Osušíme papier. obrúskami a do každej papriky vložíme plátok šunky a plátok syra.

    Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené papriky obalíme v múke, vajíčkach so soľou a v strúhanke.

    Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypražíme na oleji do zlatista.

    Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberieme na papierové obrúsky, aby odsali olej.

    Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako príloha sa hodia varené nové zemiaky omastené surovým maslom a petržlenovou vňaťou plus šalát. Ja som robila uhorkový s cibuľkou, balzamikom a jogurtom. Kto má rád tatársku omáčku, tiež je vhodná namiesto šalátu.

  7. 7

    Tip: Pre vegetariánov je výborná aj bez šunky. Ja mám najradšej neplnenú, len obalenú a vypraženú.

Diskusia k receptu

babav
Vyborny recept,ukladam si ho !Poznam podobny recept na vyprazane stiplave ,zelene papricky naplnene syrovou plnkou,
ale tie sa hodia viacej ako predjedlo.
celka
Papriky jsem nikdy nevypražala. Mám všechny suroviny v ledničce,
zítra udělám.
tinca
@alexdidi a ten syr je najlepší niva, už som toto dááávno nerobila,je to mňamka,díky za pripomenutie
tinca
P.S.tie zemiačiky sú tak krásne, že úplne slintám, hneď by som si ich dala s kyslým mliekom :-))
cajiky
No, dievčence, a ja som doposiaľ používala papriku do leča, gulášu a na maslový chlebík...téééda, sypem si popol do vlasov a polepším sa :-))
zdezda
Tento recept potvrdzuje jedno, že vysmážať sa môže fakt všetko :-), viem si predstaviť jeho fajn chuť.
marienka44
Jamie Oliver opeka papriky priamo na plynovych horakoch sporaka a potom ich da do igel. sacka, kde sa sparia a daju sa dobre osupat. Vrchnu supku ma skoro ciernu. Pozeravala som jeho serialy o vareni.
bozulka
Tento recept poznám z TV robil to bulharský kuchár len bez šunky so syrom feta.Ja som to tiež robila pár krát a úplne som na to zabudla.Ďakujem za pripomenutie.Na tie papriky je dobrá rúra s papierom na peč.a potom igelitový sáček.Je to rýchle..@marienka44 ja som to prvý krát robila ako Jamie,ale bolo dymu a smradu v kuchyni ta rúra je lepšia a urobíš viac paprík naraz.


alexdidi
@bozulka má pravdu, že v rúre je to lepšie...niekedy som robila na plyne, ale teraz mám sklokeram. dosku....ja mám ten recept tiež od Bulhara a to už asi 30 rokov....papier na pečenie je fajn...zabudla som to uviesť, lebo používam teflonový pekáčik...opekajú sa naozaj až do hneda...na mojom druhom obrázku sú už ošúpané...
cajiky
@alexdidi , práve sme sa strašne napchali paprikovými rezníkmi, - to je recept na medailu, som nadšená !!! Zajtra frčím kupovať znova všetko, čakám v nedeľu kamarátov, nech si aj oni polabužia :-))
jozka2
tieto papriky som jedla u ednej znamej/naucili jusamozrejme bulhari/ona pouzila rovne papriky svetlo zelene /neviem nazov odrody, ale/t su tie ak ich nechame dlhsie na kriku tak zacnu cervenat my sme ich volali madarska paprika,prazila v muke obalene/predtym opecene a stiahnuta koza/,nakoniec po opceni pridala do vypeku nakrajene paradajky,orestovala a to bolo ako priloha k paprikam s kuskom chlebika,mali sme to na ranajky,no poviem vam bola to dobrota.
alexdidi
Dobrý nápad a iste to aj vyskúšam,pečené papriky mám totiž veľmi rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia