Rada robím kysnuté cesto na všetky spôsoby a zemiakové zvlášť. Pred dvomi rokmi som našla recept http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-pagaciky-fotorecept/10510-recept.html od @tatranka a všetkým chutil, robila Zobraziť celý popisRada robím kysnuté cesto na všetky spôsoby a zemiakové zvlášť. Pred dvomi rokmi som našla recept http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-pagaciky-fotorecept/10510-recept.html od @tatranka a všetkým chutil, robila som ho niekoľkokrát a kedže mi po sviatkoch ostalo trochu údeniny v chladničke tak som jej recept trochu zmenila/vylepšila/
Suroviny
| 700 g |
|
| 250 g |
|
| 300 g strúhané |
|
| 3 ks |
|
| 42 g |
|
| 1,5 dl |
|
| okrem toho: | |
| 150-200 g |
|
| 150 g |
|
| 1 ks väčšia |
|
| 1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
urobila som si kvások, zamiesila cesto, zakryla utierkou a nechala pomaly kysnúť.
-
2
Kým cesto kyslo pokrájala som si klobásu,údeninu a cibuľu na drobno. Cibuľu som opražila na troche oleja pridala klobásu,údeninu a chvíľku popražila. Dala som vychladnúť.
-
3
Zatiaľ mi vykyslo aj cesto a skoro aj ušlo, ešte že som mala zatvorené dvere :-)
-
4
Cesto som vyvaľkala poskladala ako je na obrázku a nechala odpočívať asi 20 min.
-
5
Vyvaľkala som cesto do obdĺžnika a rozložila som po ňom aj vychladnutú klobásovú zmes. Zrolovala som do rolády......
-
6
a hneď som aj vyvaľkala a vykrojila pagáčiky.Potrela som rozšľahaným vajíčkom a dala piecť do rúry.
-
7
Pagáčiky boli mäkučké aj na druhý deň.









Diskusia k receptu