Klobásovo-zemiakové pagáče fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 8. januára 2013
Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept)
Foto: helca103

Rada robím kysnuté cesto na všetky spôsoby a zemiakové zvlášť. Pred dvomi rokmi som našla recept http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-pagaciky-fotorecept/10510-recept.html od @tatranka a všetkým chutil, robila Zobraziť celý popisRada robím kysnuté cesto na všetky spôsoby a zemiakové zvlášť. Pred dvomi rokmi som našla recept http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-pagaciky-fotorecept/10510-recept.html od @tatranka a všetkým chutil, robila som ho niekoľkokrát a kedže mi po sviatkoch ostalo trochu údeniny v chladničke tak som jej recept trochu zmenila/vylepšila/

Suroviny

700 g
250 g
300 g strúhané
3 ks
42 g
1,5 dl
okrem toho:
150-200 g
150 g
1 ks väčšia
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    urobila som si kvások, zamiesila cesto, zakryla utierkou a nechala pomaly kysnúť.

    Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto kyslo pokrájala som si klobásu,údeninu a cibuľu na drobno. Cibuľu som opražila na troche oleja pridala klobásu,údeninu a chvíľku popražila. Dala som vychladnúť.

    Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ mi vykyslo aj cesto a skoro aj ušlo, ešte že som mala zatvorené dvere :-)

    Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som vyvaľkala poskladala ako je na obrázku a nechala odpočívať asi 20 min.

    Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyvaľkala som cesto do obdĺžnika a rozložila som po ňom aj vychladnutú klobásovú zmes. Zrolovala som do rolády......

    Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a hneď som aj vyvaľkala a vykrojila pagáčiky.Potrela som rozšľahaným vajíčkom a dala piecť do rúry.

    Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pagáčiky boli mäkučké aj na druhý deň.

    Klobásovo-zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

miamia
@Helca103 veľmi pekné pagáčiky, aj skvelé suroviny..a krásne nafotené, dala si si zaležať. To nikam inam nemôže, len do kk... :)
frezia68
Keby sa dalo urobiť tak maximálne 6 ks...ale u nás potom nemá kto skonzumovať :-) dobre vymýšľaš.Tiež rada robím z kysnutého a rada by som ochutnala túto dobrotu :-)))
ancicka
Môjmu by som takýmito koláčikmi ulahodila.Super.kk
izabella929
Helca, keď som robila klobáskové pagáčiky,klobásku som pokrájala na kocočky a cesto uložila do chladničky na noc, aby sa chuť vstrebala so cesta...ale verím, že aj tvoje sú veľmi chutné, lebo klobásková chuť je úplne skvelá v pagáčikoch...)
helca103
@izabelka toto rozhodnutie bolo veľmi rýchle a pagáče som potrebovala už na večer. Tak som využila to,čo bolo v chladničke a zúžitkovala a boli naozaj fajnové.Pozrela som si aj tvoj recept a na budúce to využijem :-)
vievak
Oceňujem postup,že netreba prekladať 3krát po 20 minútach! A páči sa mi,že sa využijú "chutné zvyšky".Ukladám...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia