
Zemiaky nakyslo
V hrnci necháme rozpustiť masť na ktorej opečieme na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme nakrájanú cibuľu a...

Orange Julius, osviežujúci koktailový napoj
V roku 1926 muž menom Julius Freed otvoril stanok s predajom čerstvo-pomarančovou, oranžovou-šťavou v centre Los...

Huspeninová saláma pre štíhlu líniu
Huspenina sa pripravuje na nmoho iných spôsobov. toto je jeden spôsob ako si ju ja...

Banánové muffiny s mascarpone krémom
recept podľa Giada De Laurentiis, je naozaj vynikajúci :)

Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...

Mrkvovo-syrová nátierka
Mrkvu, syr a cesnak postruhame na malych slzičkach a vymiešame s tatarskou a smotanou. Dochutíme. Kto chce...

Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...

Medová torta s tvarohovým krémom s bielou čokoládou
Cesto: 150 g masla + 225 g práškového cukru + 75 g medu dáme rozpustiť do hrnca,...

Hroznovo-dulový lekvár so škoricou a rumom /fotorecept/
Nechala som si na konároch hrozno, ktoré sa mi občas, keď je dobrá dlhá jeseň...

Čokoládový chlebíček
Opäť ďalší prudko čokoládový recept z mojej kuchyne. Tento dezert je ozajstná kalorická bomba, avšak...

Baza čierna v strúhanke
Už sme hupom v mesiaci, jún. Kvitne baza a agátový kvet. Baza je známa...

Šalátová polievka
Väčšiu hlávku zeleného šalátu po umytí rozoberiem na lístky a posekám na slížiky. Dám variť do...

Americký rebarborový koláč
Z rebarbory odstránime vrchnú šupku, potom ju pokrájame asi na 3 – 5 milimetrové plátky, ...

Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.

Škoricovo-broskyňové rezy
Na tento víkend som pripravila chutné škoricové rezy plnené broskyňovým krémom.

Tvarohové rezance
Toto je jedno z mojich najmilovanejších jedál. Robievala mi ho babka a ja sa ho neviem...

Palacinky inšpirované Thajskom
Tento recept vymyslela moja mamina na zaklade dezertu co ochutnala v Thajsku a od vtedy su to...

Maslo Ghee
Maslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou...

Parený šalát
Toto jedlo robievam raz do roka, keď už neviem čo so šalátom. Recept mám od...

Nepečená jablkovo- ovocná torta
Tortička pre začiatočníčky ako som ja. Robila som dve torty, čakala som väčší počet ľudí...

Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou
Vyšľahané bielky, solamyl, soľ(podľa chuti) a zázvor zmiešame. Vložíme doň na kocky nakrájané kuracie prsia,...

Jelenie roládky so zemiakovým sufflé
Uvarené zemiaky pretlačíme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame...

Špargľa na dalmatínsky
Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri...

Cezerye - mrkvový turecký med
(čítaj čezerie) Ďalšia z tureckých "supersladkostí" s obsahom vítamínov a cukru, samozrejme :) Takže nič pre...

Bigos
Na cibuľu dáme pražiť na kocky narezané bravčové mäso. Potom podlejeme vodou a okoreníme. Dusíme...