Foto: sdb
Tento recept som čítala v dobrých novinách a prišiel mi byť fakt dobrý. Tým že je superrýchly, jednoduchý a ja milujem jablká vo všetkých Zobraziť celý popisTento recept som čítala v dobrých novinách a prišiel mi byť fakt dobrý. Tým že je superrýchly, jednoduchý a ja milujem jablká vo všetkých formách.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Recept si neprisvojujem, iba som sa inšpirovala. Originál nájdete na http://www.dobrenoviny.sk/c/39135/ananasova-torta-z-jablk-pripravena-za-par-minut, ja som dala menej cukru (nahradila som všetok cukor iba väčším balením vanilkového) a pokojne by som dala viac jabĺk. Torta nie celkom pripomínala ananás, ale ležala v chlade len jeden deň a po pravde, je to také dobré, že ani nabudúce asi nedostane viac :D Mierne mi prekážala prerážajúca chuť práškového pudingu, nabudúce skúsim so škrobom. Surovín pár, minút 5 a máte fakt skvelý, ľahučký zákusok.
-
2
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme ich do väčšieho kastróla, posypeme cukrom, zalejeme 1/8 l vody, a uvedieme do varu.
-
3
Vyložíme si formu piškótami. Ja som nemala okrúhle, ale celkom pekne sa mi zmestili aj savoiardi (nenechajte sa pliesť obrázkom, robila som polovičnú dávku, forma je malá, recept je však na klasickú tortovú formu, čo nabudúce spravíme aj my, nakoľko je skvelá!)
-
4
Rozmiešame puding v džúse so zvyšnou vodou. Keď sú jablká takmer mäkké, zalejeme ich pudingovou zmesou aza stáleho miešania necháme prejsť varom. U mňa to bolo také rýchle tuhnutie, že som okamžite zaliala piškóty, aby zmes nestuhla ešte v hrnci. Hotové chladíme tak dlho ako vydržíme. Čím dlhšie, tým ananásovejšia torta bude.
Diskusia k receptu