Špenátovo-paradajkové lasagne fotorecept

violeta - fotkavioleta, 24. mája 2015
Špenátovo-paradajkové lasagne (fotorecept)
Foto: violeta

Na záhrade sa nám urodil špenát a kúpila som cherry paradajky zo skleníka, tak som sa rozhodla tieto suroviny zužitkovať. Musím povedať, že lasagne Zobraziť celý popisNa záhrade sa nám urodil špenát a kúpila som cherry paradajky zo skleníka, tak som sa rozhodla tieto suroviny zužitkovať. Musím povedať, že lasagne mali úspech u všetkých členov rodiny.

6-8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (plátky)
700 g
700 g
2 ks
1 hlavička
250 g
Bešamel:
100 g
70-100 g
1 l
Ešte potrebujeme:
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Mladý špenát umyjeme a namočíme do horúcej vody a hneď nato do studenej (blanšírujeme).

    Špenátovo-paradajkové lasagne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spravíme si bešamel. Pokiaľ nepoznáte postup prípravy, tak na masle opražíme múku a zalejeme mliekom, aby vznikla stredne hustá kaša, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Do bešamelu pridám nasekaný, blanšírovaný špenát.

    Špenátovo-paradajkové lasagne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hlbokej teflónovej panvici si na oleji osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak a neskôr, prepolené cherry paradajky. Len chvíľu ich poprehadzujeme, aby zostali viac menej surové. Pridáme koreniny a olivový olej.

    Špenátovo-paradajkové lasagne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok zapekacej misy nalejeme trošku oleja, na to uložíme suché plátky lasagne, polejeme bešamelom a nakoniec pridáme vrstvu paradajkovej zmesi, na ktorú uložíme plátky syru mozzarella. Vrstvy opakujeme. Aby sa plátky lasagne dali lepšie krájať a nelámali sa, na chvíľočku ich namočíme do horúcej vody. Posledná vrstva sú plátky lasagne potreté bešamelom.

    Špenátovo-paradajkové lasagne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180°C na 25min, vyberieme, pridáme syr a dáme zapekať ešte na 5-10 min. Podávame posypané parmezánom.

Diskusia k receptu

alex37
finálna podoba vyzerá nesmierne chutne...KK*****
violeta
Ďakujem vám, ste zlaté :-)
S tou fotkou sme sa dosť potrápili, tento druh jedla sa fotí ťažšie...
tinca
@violeta presne takéto robievam, veľmi ich mám rada v tejto kombinácii.Krásne úvodné foto. 5*
klukodvody
Pěkný recept ,jen musím vyzkoušet to podlití olejem ,to jsem nikdy nedělal ,vždy jsem dával na dno směs nebo bešamel .Ale vyzkouším ,třeba je to lepší .K.k. a*****
violeta
Ďakujem @tinca , ja mám rada zeleninu, radšej ako mäso, preto ju často pripravujem na rôzne spôsoby, ale väčšinou musím spraviť aj niečo mäsové, nakoľko mám doma 3 dospelých mužov :-)
@klukodvody , aj vám ďakujem, tento spôsob prípravy ma naučil môj syn, vraj sa lepšie porcujú, lebo je na dne cesto, tiež som na spodok dávala bešamel, ale musím vás upozorniť, že používam stále sklenenú alebo porcelánovú formu, aby sa vám to na plechovú náhodou neprilepilo...
elixir
Vyzerajú pekne, určite chutili výborne :)
havino
páčia sa mi, veľmi, ja si ich uložím na inšpiraciu kolonka bez mäsa, ked môj manžel doma nebude, pekná fotka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia