Foto: violeta
Na záhrade sa nám urodil špenát a kúpila som cherry paradajky zo skleníka, tak som sa rozhodla tieto suroviny zužitkovať. Musím povedať, že lasagne Zobraziť celý popisNa záhrade sa nám urodil špenát a kúpila som cherry paradajky zo skleníka, tak som sa rozhodla tieto suroviny zužitkovať. Musím povedať, že lasagne mali úspech u všetkých členov rodiny.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. (plátky) |
|
700 g |
|
700 g |
|
2 ks |
|
1 hlavička |
|
250 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bešamel: | |
100 g |
|
70-100 g |
|
1 l |
|
Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
|
strúhaný |
|
Postup
-
1
Mladý špenát umyjeme a namočíme do horúcej vody a hneď nato do studenej (blanšírujeme).
-
2
Spravíme si bešamel. Pokiaľ nepoznáte postup prípravy, tak na masle opražíme múku a zalejeme mliekom, aby vznikla stredne hustá kaša, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Do bešamelu pridám nasekaný, blanšírovaný špenát.
-
3
V hlbokej teflónovej panvici si na oleji osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak a neskôr, prepolené cherry paradajky. Len chvíľu ich poprehadzujeme, aby zostali viac menej surové. Pridáme koreniny a olivový olej.
-
4
Na spodok zapekacej misy nalejeme trošku oleja, na to uložíme suché plátky lasagne, polejeme bešamelom a nakoniec pridáme vrstvu paradajkovej zmesi, na ktorú uložíme plátky syru mozzarella. Vrstvy opakujeme. Aby sa plátky lasagne dali lepšie krájať a nelámali sa, na chvíľočku ich namočíme do horúcej vody. Posledná vrstva sú plátky lasagne potreté bešamelom.
-
5
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180°C na 25min, vyberieme, pridáme syr a dáme zapekať ešte na 5-10 min. Podávame posypané parmezánom.
S tou fotkou sme sa dosť potrápili, tento druh jedla sa fotí ťažšie...
@klukodvody , aj vám ďakujem, tento spôsob prípravy ma naučil môj syn, vraj sa lepšie porcujú, lebo je na dne cesto, tiež som na spodok dávala bešamel, ale musím vás upozorniť, že používam stále sklenenú alebo porcelánovú formu, aby sa vám to na plechovú náhodou neprilepilo...