Foto: jazycnica
10 - 15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na cibuľu dáme pražiť na kocky narezané bravčové mäso. Potom podlejeme vodou a okoreníme. Dusíme do polomäkka.
-
2
Potom pridáme na kocky nastruhanú sladkú kapustu a ešte trochu červenej papriky, poriadne premiešame a varíme asi 10 min.
-
3
Potom pridáme kyslú kapustu, tiež povaríme asi 10 min.
-
4
Potom ide na rad parková klobása a klobása, poriadne premiešame. Podlievame vodou podľa potreby a varíme ešte 45 min.
-
5
Podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.
-
6
Dobrú chuť. :)
Kromě toho v opravdovém bigosu se často objevují i sušené švestky (kromě sušených hub).