Bigos fotorecept

jazycnica - fotkajazycnica, 27. apríla 2012
Bigos (fotorecept)
Foto: jazycnica
10 - 15
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 ks Parková
2 ks
1 kg
Pol  hlávky
veľa

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cibuľu dáme pražiť na kocky narezané bravčové mäso. Potom podlejeme vodou a okoreníme. Dusíme do polomäkka.

    Bigos (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme na kocky nastruhanú sladkú kapustu a ešte trochu červenej papriky, poriadne premiešame a varíme asi 10 min.

    Bigos (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme kyslú kapustu, tiež povaríme asi 10 min.

    Bigos (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ide na rad parková klobása a klobása, poriadne premiešame. Podlievame vodou podľa potreby a varíme ešte 45 min.

    Bigos (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.

    Bigos (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť. :)

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Poľská kuchyňa, Hlavné jedlá

Diskusia k receptu

astheart
Zdá se mi, že je to dost krátká doba vaření bigosu..... Kromě toho bigos by měl obsahovat několik druhů masa.... Je to pravděpodobně velmi zjednodušená verze. Nicméně, jistě je to chutné jídlo! :)
1x babcia
solikoo
Prave som dostal pravy bigos od polskej rodiny........ je to fakt husteeeee..... pripomina mi to stare vychodoslovenske jedla, ktore sa robili pri zabijackach. Je uplne jedno co tam date hlavne ze to zjete :-)