Gaštanové guľky v kokose a malinovej omáčke fotorecept
Foto: elixir
Rýchly ovocný dezert... omáčka môže byť na teplo, i studeno.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté ovsené vločky, mleté mandle, marhule a gaštany s mandľovým mliekom dáme do vysokej nádoby, premiešame a z tejto zmesi spravíme pyré.
-
2
Dáme ho na pol hodinu do chladničky.
-
3
Medzitým opražíme kokosovú múčku nasucho (nie do hneda, len pokým začne voniať) a dáme do malej misky.
-
4
Pripravíme malinovú omáčku - do hrnca dáme mrazené maliny s cukrom a škoricou a zohrievame ich... súbežne ich roztláčame tak, aby nám vznikla jednotná masa so zrniečkami.
-
5
Túto malinovú masu potom prepasírujeme.
-
6
Po pol hodinke cesto vyberieme, tvarujeme malé guľky a obalíme v kokose. Môžeme ich dať pred podávaním ešte chladiť.
-
7
Guľky podávame s malinovou omáčkou a čerstvými malinami. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu