Naše potešenie fotorecept

mas48 - fotkamas48, 26. októbra 2014
Naše potešenie (fotorecept)
Foto: mas48

ako prvý receptík ktorý sem pridám, je tento jednoduchý a chutný koláčik, vhodný ako ľahký dezert, pre malých aj veľkých, chlapcov aj dievčatá, názov Zobraziť celý popisako prvý receptík ktorý sem pridám, je tento jednoduchý a chutný koláčik, vhodný ako ľahký dezert, pre malých aj veľkých, chlapcov aj dievčatá, názov je odvodený od pocitu ktorý dosiahnete pri úspešnom dokončení tohto koláčika :)) som začiatočníčka takže si rada vypočujem vaše názory, pochvalu i kritiku, a najmä rady skúsenejších, ktoré sa mi môžu zísť do budúcna, a ak niekoho motivujem do pečenia alebo bude piecť podľa môjho receptu, veľmi sa poteším :))

8-10
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 bal.
1 dl
200 g
1 bal.
1 dl
100 g
200 g
Poleva:
1 bal.
120 g
1-2 bal.
100 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Do misky si rozbijeme 4 žĺtky, pridáme k nim vanilkový cukor a kryštálový cukor. Spolu vymiešame do penista.

    Naše potešenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prilejeme vlažnú vodu a olej. Premiešame.

    Naše potešenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prisypeme múku v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok ( necelé balenie ). Premiešame.

    Naše potešenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V ďalšej miske si urobíme z bielkov sneh. Ten potom zľahka vmiešame do cesta.

    Naše potešenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na plech. Ja som potom ešte na cesto nahádzala na drobno nakrájanú čokoládu, ale nemusíte. Prípadne môžete pridať hrozienka, orechy, alebo čokolvek podľa vašej chuti. Plech dáme do vopred vyhriatej rúry, a pečieme na 180stupňoch asi 30-35minút, podľa toho kedy sa cesto prestane lepiť na špilku.

    Naše potešenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ si urobíme vanilkový puding, ktorý necháme vychladnúť.

    Naše potešenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté cesto potrieme džemom. Ja som natrela brusnicami, ale nie sú nutné brusnice a ani džem, ja to dávam len pre dodanie lepšej chuti a vláčnosti.

    Naše potešenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Napokon potrieme vychladnutým pudingom, ktorý zmiešame s rastlinným tukom a s vanilkovým cukrom, a na to potom dáme šľahačku. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie, ja som na vrch nastrúhala čokoládu, a posypala som ozdobnými cukríkmi.

    Naše potešenie (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
tak, aby bolo tvoje potešenie ešte väčšie, odomňa máš 5* na uvítanie:-) koláčik sa ti podaril pekne, iste aj chutne. Ja ti poradím zohnať si elektrický šľahač na miešanie vaječnej hmoty, žĺtka aj sneh budú oveľa nadýchanejšie, menej sa unavíš a bude to aj rýchlejšie. Mne osobne chutia viac krémy so živočíšnym maslom. A ak sa koláčik konzumuje hneď, zvolila by som určite čerstvú šľahačku z 33 a viac % šľahačky. Rozdiel je len chuťový, ale je markantný;-) v rozpise surovín ti chýba mlieko k pudingu. Takéto kombinácie koláčikov sú vďačné, chutné, najrozšírenejšie.Prajem veľa úspechov a chuti k ďalším:-)
tatranka
Blahoželám k prvému receptu,ktorý si vzorne nafotila a dobre popísala.Určite dobrý koláčik.Vítaj medzi vareškármi a zahrň nás novými,dobrými receptmi,ale aj naopak,nájdi tu kopec nových a krásnych receptov a múdrych rád od varecháčov.
sailero
21- rocna mlada zena, ktora dokaze samostatne upiect CHUTNY KOLACIK. Budem rada, ked mi aj moja dcera upecie ROVNAKY :) Zboznujeme sladke :)
1x mas48




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia