Foto: dvorka
Na toto sladké jedlo sa chystám už dva roky, od kedy som objavila recept. Raz nemám jablká, inokedy chuť na sladké, alebo najčastejšie, pamäť. Zobraziť celý popisNa toto sladké jedlo sa chystám už dva roky, od kedy som objavila recept. Raz nemám jablká, inokedy chuť na sladké, alebo najčastejšie, pamäť. Znova som si listovala v receptoch na jablkové dobroty a ... konečne som sa pustila do realizácie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká som si nastrúhala najemno, pridala som jogurt.
-
2
Polovicu množstva múky som dala špaldovú a druhú polohrubú. Do jamiek som dala PDP, SB, soľ a cukor.
-
3
Všetko som zmiešala vareškou a potom rukou. Cesto je dosť vláčne, ak sa lepí, treba pridať lyžicu múky.
-
4
Urobila som si valec, nakrájala kúsky cesta, tie som potom rukou roztlačila na placku a malým valčekom dovaľkala na hrúbku asi 0,5 cm - 0,7 cm.
-
5
Na panvicu som si dala olej tak na dno, nie viac ako pol cm. Položila som prvý langoš a minútu opiekla z jednej strany na slabom plameni.
-
6
Obrátila som a zas 1 minútu zo strany druhej som nechala dopiecť.
-
7
Po upečení každý putoval na tanier s papierovými utierkami a potom do misy kde som ich posypala škoricovým cukrom.
Diskusia k receptu